tisdag 18 oktober 2022

Tisdagstrion. Vecka 42: OBS! (en titel på varje bokstav: O, B och S)

 

Bokbloggen Ugglan&Boken har en tisdags trio, där det är nytt tema varje vecka, och vi uppmanas hitta på vår egna trio. Idag handlar tisdags trion om tre titlar som handlar om en titel på bokstäverna O, B och S. 

Mina val föll på "Otillräcklig" av CN Persson, Bävermannen" av Daniel Sjöberg, samt "Sandänglar" av Susanne Schemper.

Från baksidan;

Anton är en ensamstående tonårspappa som bär på en stor hemlighet. Han har superkrafter. Medan hans adoptivpappa reser runt och föreläser om Supers rättigheter tar staten hårdare tag i förföljelsen med spontana provtagningar. Man fortsätter uppmuntra vanliga medborgare att ange bekanta de misstänker bär på supergenen.  

Samtidigt börjar det dyka upp på en löst sammanfogat terrorgrupp som kallar sig Supers Förenade har börjat slå tillbaka. Med våld kräver de mänskliga rättigheter åt alla Supers. Dessutom vill de att Anton ska ansluta sig till dem.

Anton rycks med i en desperat kamp för att försöka skydda sin familj, medan somliga i hans närhet börjar uppföra sig allt mer underligt och flickvännen sviker. Kan Anton ens lita på sina närmaste vänner?

Från baksidan; 

En man torteras till döds i en övergiven industrilokal i Enköping en het midsommar natt. När polisen förstår vem offret är inser att det finns tusentals misstänkta och att mördaren kan finnas var som helst i världen. Samtidigt som Sverige hukar i en ofattbar sommarvärme påbörjar en grupp poliser jakten på en ansiktslös person som gömmer sig i skuggorna av ett enormt digitalt hat.

I Enköping sitter en polis med förmågor som skulle kunna hjälpa utredningen framåt, men som samtidigt försöker överleva en personlig tragedi som krossat allt framtidshopp och begravt gamla ambitioner i sorg.

På andra sidan Atlanten förbereder sig någon för att ta den slutliga hämden för ett oförlåtligt brott. En hämd som kan komma att påverka USA:s politiska framtid för många generationer framåt och därmed världen i stort.

Från baksidan;

"Paulina var hennes öde. De var som två magneter som oundvikligt drogs mot varandra."

FÖRFATTAREN PAULINA PIHL ser fram emot både skrivtid och lugn nära hav och natur på nyöppnade Saltmålla Resort. Den senaste tiden har varit stressig och förhållandet hon har med den temperamentsfulla och svartsjuka Milla tar allt mer energi.

Ingela Salo befinner sig också på hotellet. Hennes längtan efter gemenskap överskuggas av hennes förlamande rädsla för att inte passa in. När hon oväntat får uppleva hur det är att höra till, och sedan lika snabbt hamnar utanför igen, blir besvikelsen för stor att hantera. Hon finner sig beredd att göra vad som helst för att återigen få känna sig sedd. 

Samtidigt kan Ingela inte tolka de omvälvande känslor hon snabbt får för Paulina. Kan det vara äkta kärlek? Paulina, som till en början roas av den udda kvinnan, drabbas snart av en stark känsla av obehag. Är Ingelas intresse verkligen sunt- eller är hon rent av besatt av hennes?

Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina 

7 kommentarer:

 1. Jag har verkligen aldrig hört talas om dina böcker, och det är kul, tycker jag! Bra med nya lästips!

  SvaraRadera
 2. har inte hört talas om någon av dessa tre. otroligt så många böcker det finns som en inte känner till

  SvaraRadera
 3. Har inte läst någon i din trio. Tack för tips!

  SvaraRadera
 4. Hur har du hittat dessa böcker? Aldrig hört talas om dem ;)

  SvaraRadera

Vi rymmer till draken

"Vi rymmer till draken" av Susanna Martelin illustrerad av Amanda Chanfreau utgiven av Bonnier Carlsen förlag . För barn 6-9 år...