tisdag 25 oktober 2022

Tisdagstrion v. 43 2022: Skola och arbetsliv

 


Bokbloggen 
Ugglan&Boken har en tisdags trio, där det är nytt tema varje vecka, och vi uppmanas hitta på vår egna trio. Idag handlar tisdags trion om tre titlar som handlar om skola och arbetsliv.

Idag har jag valt "Bokfestivalen i djupa skogen" där huvudpersonerna arbetar som  bibliotekarier. Sedan valde jag "Drabbad" där huvudpersonen studerar till läkare. I den sista boken "Hannas Sweet Deli" är huvudpersonen konditor. 


Från baksidan;

BIBLIOTEKETS DAG STÅR FÖR DÖRREN och just i år vill biblioteket i Sidhäll passa på att fira lite extra genom att bjuda in tre författare, en trollkarl och en trubadur.

Kulturnämndens ordförande har dock helt andra planer. Att bygden blivit "Årets kulturkommun" ska märkas till max. I hemlighet bokar han in mängder av stjärnförfattare och all lyx som hör till för att göra om filialen lilla evenemang till en gigantisk bokfestivalen. Det rent praktiska överlåter han dock med varm hand till bibliotekspersonalen.

Snart får bibliotekarierna Lisa, Eva nyanställda Saga, pensionerade Kåge och stödgruppen i Biblioteketets vänner ännu en kalldusch. Men med hjälp av generösa bybor, de lokala raggarna, en bokläsande bonde och en rejäl dos koka-soppa-på-en-spik ska de se till att genomföra bokfestivalen trots att inget talar för att det ens är möjligt!

Från baksidan; 

När Ella träffar John kastas livet om. Sedan tonåren har hon varit med Ola, men plötsligt tvekar hon. Finns det något annat? Finns det något bättre? När hon äntligen vet vad hon vill vänder allt igen och båda männen försvinner ur hennes liv. Själv står hon med ett positivt graviditetstest.

Mitt i allt bestämmer sig Ella för att börja undersöka sin adoption. Kan hon hitta närmare till sina biologiska rötter? Kan det hjälpa henne att hitta tillbaka till sig själv?Från baksidan;

Hanna Dahlman är 48 år, nyskild och vill helst bara gå under jorden. Då föreslår hennes son Carl, den unge stjärnkrögaren, att hon ska driva hans nya satsning: ett trendigt café på Södermalm i Stockholm. Där ska hon få jobba med det som hon älskat sedan barnsben- att baka. Hannas Sweet Deli är fött. 

Via läckra bakverk, en varm gemenskap och den lojale golden retrivern Sigge, hittar Hanna tillbaka till livsglädjen. Runt hörnet finns oväntade utmaningar, familjehemligheter och en farligt attraktiv man. Snart tar livet ännu en vändning.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina 

8 kommentarer:

 1. Tre yrken som kan skaffa fram det viktigaste i livet :-)

  SvaraRadera
 2. Tack för tipsen. Har inte läst någon av dem.

  SvaraRadera
 3. Hannas sweet deli skulle jag vilja läsa.

  SvaraRadera
 4. helt okänd böcker. men Hannas sweet Deli låter lite kul, tycker jag

  SvaraRadera
 5. Tre olästa för mig, så tack för tipsen!

  SvaraRadera

Summering av maj månads läsning

  Jag hade ju en hög med 14 böcker jag inte hade hunnit recensera från april månad, och jag är nu i fatt dessa i alla fall vilket är skönt. ...