tisdag 8 oktober 2024

Ängsmark 4; Vad hjärtat vill

"Ängsmark 4; Vad hjärtat vill" av Sofia Fritzson utgiven av Lavender lit förlag. Bokrecension; Annie har en uppslitande separation bakom sig. Trots att hon är en hopplös romantiker, lever hon numera ensam. Hon drömmer dock om den stora kärleken. Romantiken upplever hon genom de böcker hon läser och älskar. Christian kommer till Änglamark för att hälsa på sin vän Nikki, som han träffat under en resa. Där träffar han också hennes syster, Annie. Snart börjar känslor utvecklas mellan de två. Men Christian lever dag för dag. Han har upplevt en tragisk händelse, som gör att han inte kan slå sig till ro. Han vill därför inte inleda något förhållande med Annie. Men Annie, som är rädd för att bli sårad vill inte nöja sig med mindre, än ett seriöst förhållande. Hur ska de kunna hålla sig ifrån varandra, när hjärtat vill något annat? Ska två trasiga hjärtan, äntligen få läkas? 

Detta är den fjärde delen i serien. Jag har tyvärr inte läst de tre första delarna. Böckerna kan dock läsas fristående. Detta är ett boktips, nu inför julen om man vill läsa något mysigt och lättsmält. När jag läste den kunde jag inte låta bli att längta till julen litegrann. Jag måste läsa de andra delarna också, för jag gillar det här temat, där man har en liten mysig småstad i fokus. För i den här mysiga lilla staden, Ängsmark, där känner man alla. Man bryr sig också om varandra på ett fint sätt. Jag gillar att man träffas allihopa och grillar, åker skridskor, bakar tillsammans och sådant mysigt. Bybornas fina gemenskap gör att jag får speciell och varm känsla medan jag läser. Mitt i allt det mysiga möts två trasiga hjärtan. Kan den mysiga och hemtrevliga atmosfären göra att dessa hjärtan läker? Jag vill absolut läsa mer om Änglamark och människorna där. Jag älskar även det fina bokomslaget. Denna ljuvliga feelgood pralin får ❤️❤️❤️❤️❤️/5.

Mitt favoritställe ur boken;

Kapitel 7

Annie körde ut vagnen med böcker och började sortera in dem i hyllan för reservationer. Flera böcker var alldeles nya och blanka och skulle bli utlånade för första gången. Hon ställde dem prydligt i rätt fack när någon stannade bredvid henne. 

"Hej du", sa Elsy Svensson. "Jag fick ett meddelande om att biografin jag frågade efter har kommit in nu." 

"Det stämmer. Jag satte in den här alldeles nyss." 

Elsy sökte efter rätt nummer och plockade belåtet ut boken. "Den här ska jag börja läsa redan idag. Min höft värker av det här kalla vädret så det blir bra att hålla sig inne. Kan du tro att snön vräkte ner hela vägen hit? Vi brukar aldrig få så mycket snö så här tidigt."

"Ta det försiktigt på vägen hem", sade Annie. "Jag kanske ska köra dig?" 

"Kommer inte på fråga." Elsy fnös avfärdande. "Än är det lite krut kvar i gumman, det dröjer ett tag innan ni får köra mig i rullstol. Förresten, Magda såg dig i bilen med den där nye pojken igår." 

Annie dolde ett leende. Christian var knappast en pojke, men hon nickade instämmande. "Ja, jag och Christian var på bio i Humlebo i går." 

Förmodligen visste Elsy redan detta. Hon och hennes syster Magda var båda Två kända i byn för att veta allt och lite till om alla. 

Baksidestext;

Efter en tragisk händelse för många år sedan lever Christian dag för dag utan att stanna upp. Han har aldrig slagit sig till ro och aldrig vågat älska någon. När han åker till Ängsmark för att besöka sin vän Nikki lär han känna hennes syster, Annie. 

Annie är en obotlig romantiker, men efter en uppslitande separation är hon rädd om sitt hjärta. Trots att Christian är charmig och attraktiv och att Annie känner sig ohjälpligt dragen till honom finns det ingen framtid för dem. Han vägrar nämligen att inleda ett seriöst förhållande och hon vill inte nöja sig med mindre. Men vad händer när förnuftet säger en sak och deras hjärtan en annan? 


Ha en fortsatt trevlig dag! 

Kram Nina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Min sista önskan

"Min sista önskan" av Caroline Säfstrand utgiven av Bokförlaget Forum . Bokrecension; I denna boken får vi bland annat följa den...