onsdag 2 oktober 2024

Doppa tårna i ett hav av lögner

"Doppa tårna i ett hav av lögner" av Lovisa Wistrand utgiven av Saga Egmont förlag. Bokrecension; I denna boken förflyttas vi till den ljuvliga sommarstaden Båstad. För Alexas senaste bok har det inte gått så bra. Försäljningen är inte så stor som förlaget önskar, och den måste öka. Annars kan det inte bli några fler utgivningar. Det enda som skulle kunna vända trenden, är en recension från den kände recensenten Julius Lord. Men hur ska Alexa få en inbiten deckarälskare att läsa hennes feelgood roman? Förläggaren kommer på att Alexa kan spela deckarförfattaren som skriver under pseudonymen Lady L, och på så sätt få honom att läsa Alexas bok. Motvilligt går hon med på detta och åker till Båstad där Julius befinner sig under sommaren. Förläggaren anlitar två kvinnor som ska förvandla Alexa till Lady L. Planen lyckas och Alexa blir vän med Julius. Men ju mer de umgås, ju mer känslor får Alexa för Julius, och skuldkänslorna ökar. Hur ska Alexa kunna berätta för Julius vem hon egentligen är, utan att riskera den karriär hon jobbat så hårt för att bygga upp? En sak är säker, en lögn kommer alltid fram förr eller senare. 

Ja, hur långt är man beredd att gå för att nå sina drömmar egentligen? Det funderar huvudpersonen på i denna boken. Kan man verkligen göra vad som helst utan att riskera allt man byggt upp? Jag har sett fram emot att läsa denna boken, och jag blev inte besviken denna gången heller. Denna historien sög tag i mig direkt från första kapitlet, precis som Lovisas andra böcker har gjort. Varning för sträckläsning! Den här historian är precis så underhållande och gripande som alla hennes andra böcker också är. Boken har fina miljöbeskrivningar och bra beskrivna karaktärer. Man lär verkligen känna Alexa medan man läser. Boken bjuder så klart på många skratt, men även tårar. Jag har alltid gillat Lovisas speciella humor, och hennes karaktärer är verkligen något extra. Jag gillar att det trots allt blev ett lyckligt slut på boken ändå. Det fantastiska bokomslaget är mysigt och somrigt och ser inbjudande ut. Jag ser redan fram emot Lovisas nästa bok. Har ni inte redan läst den här pärlan - läs den! Denna feelgood pärla får ni verkligen inte missa. Betyg ❤️❤️❤️❤️❤️/5.

Mitt favoritställe ur boken;

7

"Jag tänker att vi går ut och äter ikväll." Maximilian höjde rösten för att höras när de sakta, och på rad, gick ner för trappan. "Ni blev klara så tidigt att det vore idiotiskt att inte ta tillvara på det. Vad säger du, Alexa? Om Julius är ute och slirar kan vi försöka fixa första mötet." 

Alexa klev in i den rymliga hallen på våningen längst ner och kände hur magen drog ihop sig. I morse hade hon längtat ihjäl sig efter en promenad i hamnen, men var det klokt att jaga rätt på Julius? 

Hon var inte redo. 

"Tada!"

Carmen släppte greppet om Alexa och knuffade varsamt fram henne mot hallspegeln. Flera par fotsteg tystnade bakom Alexas rygg, så hon antog att både Maxemilian och Elektra hade kommit ner. Nu stålsatte hon sig och gick fram till väggen. Ett steg i taget. Magen var fylld av fladder och hjärtat dunkade så hårt att det kändes som kanonskott i bröstet. 

Så ställde hon sig framför spegeln. Synen fick henne att blinka flera gånger. Det kanske lät klyschigt, men Alexa kände inte igen sig själv. De första sekunderna funderade hon på om det blivit något fel, om det i själva verket var en tavla och inte en spegel, men bilden rörde dig och härmade hennes rörelser perfekt. Med gapande mun lutade hon sig närmare och kände på sitt eget ansikte. Såklart var det fortfarande hon. 

Där var näsan som skiftade form beroende på hur Alexa vinklade huvudet, där var den låga pannan och den rätta ögonfärgen och framtänderna som inte hade förändrats ett dugg. Dock fick det tjocka lagret av smink näsan att se smalare ut framifrån, precis som läpparna såg fylligare ut i brunrött läppstift. Alexa hade alltid haft nätta smala läppar och förundrades över den nya volymen. Visst var det en illusion, men det var en spännande sådan. Det kändes som om hon fått låna en annan kropp. 

Baksidestext;

Feelgood författaren Alexa är i en något obekväm situation. Hennes senaste roman säljer inte så bra och om inte siffrorna stiger kommer kommer det inte att bli några fler utgivningar. Något som skulle hjälpa är att bli recenserad av den erkände litteraturkritikern Julius Lord och på så sätt ge försäljningen en boost. Men hur ska hon få Lord, en inbiten deckarälskare, att läsa hennes bok?

En plan växer fram hos hennes förläggare, och för att rädda sin karriär går Alexa motvilligt med på att genomföra den. Hon reser till Båstad, där Julius befinner sig över sommaren, och låtsas vara deckarförfattaren Lady L, Julius favoritförfattare. Lady L är en pseudonym och ingen vet hennes riktiga identitet, så vem kan det egentligen skada om Alexa låtsas vara henne, bli vän med Julius och rekommendera sin egen bok för honom. Men Julius är inte som Alexa först trott och när hennes känslor för honom blir allt starkare kryper skulden fram, samtidigt som falsspelet hotar att förstöra allt hon kämpat så hårt för att bygga upp. 


Ha en fortsatt trevlig dag! 

Kram Nina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Doppa tårna i ett hav av lögner

"Doppa tårna i ett hav av lögner" av Lovisa Wistrand utgiven av Saga Egmont förlag . Bokrecension; I denna boken förflyttas vi t...