tisdag 22 oktober 2024

Chateau för uppfyllda drömmar

"Chateau för uppfyllda drömmar" av Jessica Eriksson och Stefan Holm utgiven av Harper Love förlag. Bokrecension; Det närmar sig jul. Ellinor drömmer om en stor julfest i sitt nya Chateau och vi får följa hennes förberedelser fram till den stora dagen. Det är mycket som ska klaffa samtidigt som Felix dessutom tar på sig ytterligare arbete. Hans exfru vill nämligen ha hjälp med sin salong, som hon vill öppna före jul. Det gör att Felix och Ellinor knappt hinner ses. Dessutom gör det att Felix blir allt tröttare. Mitt i allt dyker Ellinors ex, Gregory upp. Han har en spelning, som har fått honom att resa till Sverige. Samtidigt ville han också passa på att träffa Ellinor. Alva bor i Ellinors gamla lägenhet tillsammans med katten Bamse. En dag springer hon på Andres, och de börjar sakta få känslor för varandra. Men kan de verkligen inleda något, med tanke på vad Andres har utsatt Ellinor för? Andres är trött på att bli hunsad av Manfred Mörk, och vill hitta ett sätt att bli fri från honom. Ellinor funderar på varför Alva har blivit så svår att nå helt plötsligt. Ska alla Ellinors bekymmer lösas innan den stora julfesten?

Vi förflyttar oss till de Värmländska skogarna och det fortsatta arbetet med att renovera den gamla herrgården. Detta är den tredje och avslutande delen om Ellinor Carpentier och hennes Chateau. Denna bokserie har varit bra rätt igenom, men jag tror att denna delen, har varit den allra bästa. Jag hade gärna fortsatt läsa om Ellinor och hennes fantastiska hus. Det har också varit spännande att följa arbetet med att renovera huset och alla spännande mysterier runt det tillika kärleksbekymmrena runt karaktärerna. Det är också mysigt att följa alla Ellinors förberedelser inför julfesten och man känner äkta julfeeling, när man läser den här boken. Man längtar verkligen till julen medan man läser. Jag hade gärna velat vara med på julfesten i det vackra fina huset. Författarna beskrivningar är så målande och tilltalande. Jag hoppas verkligen Jessica och Stefan skriver på något nytt tillsammans, för jag läser gärna mer av dem. Missa inte denna feelgood serie. Den är fantastisk! Denna vackert förpackade bok får ❤️❤️❤️❤️❤️/5.

Mitt favoritställe ur boken;

Kapitel 8

Ellinor 

Ellinor drog på sig kappan och sin röda basker för att springa ut i bilen som stod på gårdsplanen framför hennes chateau. Det var ingen lång sträcka, men med tanke på hur kallt det var efter de senaste dagarnas väderomslag kändes det säkrast att klä på sig. Den värmländska vinterkylan var verkligen något helt annat än vad hon var van vid. I den vänstra jackfickan låg vantarna och i den högra bilnyckeln. Hon drog ett sista djupt andetag av varm luft innan hon öppnade ytterdörren och skyndade ut i snön. Ett par meter från bilen klickade hon på nyckeln och låste upp bagageluckan. Den stora, fina sjuarmade ljusstaken i svart smide som hon hittat på secondhandbutiken i Haga skulle göra sig perfekt på fönsterbrädan innanför entren och ge alla ett varmt och välkomnande intryck när det kom till julfesten. Hon skulle försöka hitta några matchande mindre ljusstakar att placera ut i rummet, och kanske ett par riktigt stora adventsstjärnor att hänga i fönstren. Sedan var det ju julgranar förstås. Hon ville ha granar både utomhus och inomhus. Alva hade pratat om att det borde försöka hitta julkärvar att sätta upp i trädgården också, för att locka dit småfåglar. 

Det var tjugotvå dagar kvar till jul nu och allt hon ville var att gå tillbringa mer tid med Felix, och att de tillsammans skulle göra alla förberedelser. 

Väl framme vid bilen fick hon snabbt upp bagageluckan och plockade åt sig ljusstaken. Hon slogs återigen av hur perfekt den var och vilken tur hon haft som hittat den. I samma stund som hon låste efter sig hörde hon ljudet av en bil som närmade sig. Det klack till i hjärtat och hon hoppades att det var Felix som redan var tillbaka. Oavsett hur fundersam hon varit över hans beteende i morse ville hon inget hellre än att krypa in i hans varma famn och hålla om honom en stund. 

Baksidestext;

Julen står för dörren och Ellinor Carpentiers tankar är uppfyllda av julfesten som ska arrangeras på hennes chateau. Medan knäcken ska koka och herrgården pyntas har Felix tagit på sig alldeles för mycket jobb och är borta varje kväll. Och från ingenstans dyker Ellinors ex Gregory från Paris upp och rör om i tillvaron.

Under en utekväll springer Alva på en man som oväntat fångar hennes hjärta. Men det får konsekvenser som hotar vänskapen mellan henne och Ellinor. 

Andres Williamsson försöker fortsatt parera kraven och hoten från Manfred Mörk. Till slut bestämmer han sig för att agera en gång för alla, vilket får oanade följder för alla inblandade. Men man måste våga satsa för att vinna, särskilt när lyckan och kärleken står på spel.


Ha en fortsatt trevlig dag! 

Kram Nina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Svartåsviten - Lycksalighetens ö

"Svartåsviten - Lycksalighetens ö" av Christina Eriksson av Bookmark förlag. Bokrecension; Vi gör en tidsresa till 1789. När Ch...