onsdag 2 oktober 2024

Kaf`e Pumkin Spice

"Kaf`e Pumkin Spice" av Laurie Gilmore utgiven av Harper Love förlag. Bokrecension; Boken handlar om Jeanie som får ta över moster Dots populära Kaf`e Pumkin Spice, som ligger i den lilla staden Dream Harbor. Hon vill ha en nystart och lämnar sitt gamla liv bakom sig. Men något stör henne på nätterna. Oljuden gör att hon inte kan sova ordentligt. Kan kaf`eet vara hemsökt? När den hjärtkrossade bonden Logan dyker upp tidigt en morgon och motvilligt erbjuder henne sin hjälp, kan hon inte tacka nej. Trots att Logan inte är intresserad av att tillbringa för mycket tid i stan och allt skvaller som lätt florerar där, finner han allt som oftast ärenden in till stan numera. Kanske är det en viss Kaf`e ägare som får honom att bege sig in dit. Han dras nämligen oförklarligt till henne, trots att han inte vill. Båda har svårt att ta steget fullt ut och ge sig hän i förhållandet, trots att de dras till varandra. Logan är rädd att Jeanie ska inse att hon inte trivs i den lilla staden och livet där. Han tror att hon tänker sälja Kafe`et och flytta, medan Jeanie är rädd att såra den redan traumatiserade Logan. Logans välmenande vänner har nämligen varnat henne för att såra honom. 

Boken påminner mig lite om Gilmore Girls. Jag tycker att detta är en jättemysig och lättläst bok, om hur svårt det är att komma över att man blivit sviken av den man älskar. Hur svårt det också kan vara att gå vidare till någon ny och lita på den personen. Jag älskar hur författaren beskriver livet i den lilla mysiga småstaden och alla välmenande och nyfikna karaktärer som bor där. Man vill nästan flytta dit själv. Gå med i bokcirklar, gå på matlagningskurser och gå på halloween marknad, men framför allt gå och dricka en pumpa latte på det mysiga kafe`et. Jag gillar de båda huvudkaraktärerna gätte mycket och sympati finns för de båda. Jag tycker att denna feelgood pärla har allt och lite till. Ett spännande mysterium, en butter men het bonde, en pigg och glad tjej och en liten småstad med en härlig gemenskap som pricken över i. Boken innehåller fina miljöbeskrivningar också som gör att man kan se allt framför sig. Detta är en perfekt bok att krypa upp i soffan under en varm mysig filt en regnig höst dag, kanske med en pumpa latte i handen. Jag bara älskar det fina höstmysiga bokomslaget. Jag hoppas verkligen att nästa del i serien kommer ut på svenska. Denna ljuvliga feelgood pralin får ❤️❤️❤️❤️❤️/5.

Mitt favoritställe ur boken;

2

Logan tyckte bättre om den nya ägaren till Kaf'e PS när hon inte längre var på väg att krossa skallen på honom med ett basebollträ. Men skillnaden var inte jättestor. Han hade saker att göra, leveranser att köra runt med och välmenande ortsbor att undvika. Han hade faktiskt inte tid att sitta här och dricka morgonkaffe, men det verkade inte gå att komma undan. Eller att få någon syl i vädret. Dots systerdotter hade pratat konstant sedan hon bjöd in honom. 

Varenda torsdag under de senaste fem åren, ända sedan han tagit över gården, hade han levererat fyra lådor grönsaker till Dot och placerat dem utanför bakdörren. Han föredrog att göra sina ärenden före soluppgången, innan folk hade vaknat, och att jobba klart innan alla andra satte igång. 

Logan trivdes inte med småprat. Han avskydde att prata om vädret. Han hade inget behov av att få ta del av småstadsskvallret. Och att själv vara delaktig i den senaste skandalen avskydde han ännu mer. Ju snabbare han kunde bli färdig med leveranserna, desto snabbare kunde han vara tillbaka på gården och få lugn och ro. I den mån det gick att få lugn och ro på en gård med ett halvt dussin höns, två åldriga getter, en alpacka som räddats från slutgiltig pension och en mycket pratsam mormor. Morfadern var tack och lov lika tystlåten som Logan. Mormodern pratade så att det räckte för dem alla tre. Nästan lika mycket som den här Jeanie. 

"Vad tror du att min moster hade tänkt att göra med de här... små pumporna?" frågade hon och sneglade på lådan han ställt ned vid sina fötter. Hån stod bakom kaf'edisken med den ena handen vilande på höften och föste samtidigt undan några hårslingor som lösgjort sig ur den slarviga knuten. 

" Det är kalebasser", korrigerade Logan henne från sin plats från andra sidan disken. 

"Okej. Kalebasser. Såklart." Jeanie såg förvirrad ut. "Men sådana går inte att äta, eller hur?" 

Han brast nästan ut i skratt. Men bara nästan. Han var fortfarande alldeles för konfunderad för att skratta. "Nej, Kalebasser äter man inte." 

Baksidestext; 

När Jeanie erbjuds att ta över det populära kaf'e Pumkin Spice lämnar hon sitt gamla liv bakom sig och flyttar till den mysiga lilla staden Dream Habor. 

Logan är en inåtvänd bonde som helst undviker småstadsskvaller. Men Jeans ankomst rubbar hans invanda vardag. Hon är sprudlande, men irriterande, och han dras oförklarligt till henne. 

Men Logan släpper ingen inpå livet - och Jeanie undrar om hon har fallit för den enda personen i stan som inte gillar hennes charm, eller hennes kryddiga pumpa-latte. 


Ha en fortsatt trevlig dag! 

Kram Nina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Doppa tårna i ett hav av lögner

"Doppa tårna i ett hav av lögner" av Lovisa Wistrand utgiven av Saga Egmont förlag . Bokrecension; I denna boken förflyttas vi t...