tisdag 9 maj 2023

Dödsängeln i Side

"Dödsängeln i Side" av Anna-Maria Ekblad, utgiven av Hoi förlag. Anna är reseledare i Side, Turkiet. En grupp nya resenärer kommer och bland de nya gästerna finns det ett sjukt litet barn. Det blir Annas uppgift att ta hand om familjen. Samtidigt som hon ska hjälpa familjen, får hon också en otrevlig gäst på halsen. Han gormar, klagar på allt, och ger sig på de andra gästerna, samt skrämmer barnen. Snart blir situationen ohållbar. Något måste göras. Detta är något som hennes chef egentligen ska ta hand om, men Anna får ta sig an detta, och många andra problem som chefen tycker att Anna ska sköta. Samtidigt oroar sig Anna för att pojkvännen Stefanos som bor i Grekland inte svarar på hennes sms. När ännu ett barn insjuknar börjar Anna verkligen fundera på vad som är på gång. Är det någon som vill skada barnen? När sanningen uppdagas är det värre än man trott från början. 

Detta är den fjärde och fristående delen i serien Charter deckare. Här får vi följa reseledaren Annas i hennes arbete som reseledare i Turkiet. Det är mycket som är inbakad i denna roman. Ett mysterium, otrevliga resenärer, intriger, historielektion och olika händelser som kan uppstå i en reseledares vardag. Man imponeras av huvudpersonen Anna, som med lugn och säker hand tar sig an de situationer som uppstår. Det är många pusselbitar som ska passa ihop. Allt är inte som det ser ut att vara på ytan, utan när Anna gräver vidare uppdagas det ett svårt fall av psykisk sjukdom, tillika svek och otrohet. Jag blev berörd på slutet när sanningen uppdagades om vad som egentligen hände de små barnen. Ja, vilka känslor som helst verkar trigga någon, att begå de mest hemskaste brott. Att inte känna sig sedd är ett. Författaren lyckas knyta ihop alla lösa trådar på ett bra sätt. Jag gillar också bokomslaget. Denna deckare är riktigt spännande och får ❤️❤️❤️❤️❤️/5.

Mitt favoritställe ur boken;

Kap 4 

Tisdag 22 mars 2022

ANNA OCH ASTRID möttes på kontoret vid sex på morgonen. De gjorde klart välkomstmaterialet inför dagens ankomst. Medan Anna gick in i bokningssystemet, gick Astrid och köpte kaffe till dem båda. Kaffekoppen spred sig på kontoret och Anna tyckte det luktade underbart. 

Hon noterade att det tillkommit en gäst, Johannes Karlsson. Han var inbokad för bara några minuter sedan. Konstigt. Det såldes nästan inga sistaminuten-resor längre på grund av det nya regelverket kring säkerhet på flygplatserna. Vem var denne Johannes och varför hade han inte bokat något hotell?

"Kom Anna, bussarna är här", ropade Astrid.

Anna tittade sig runt på kontoret. Allt var i ordning och hon hade alla listor med sig. Hon hoppades att det skulle bli en bra dag med nya trevliga gäster. Hon och busschauffören åkte till tre hotell och hämtade gäster innan de styrde kosan ut till flygplatsen. Det var fortfarande tidigt. Många gäster såg trötta ut. Anna valde att inte säga något i mikrofonen utan lät dem vila under den timme det tog till flygplatsen. 

Hon tittade ut genom bussfönstret. Mörkret började släppa och ljuset kom bit för bit utanför. Snart skulle solen komma fram och hon hoppades på en fin soluppgång. Anna gillade lugnet runt omkring henne. Det var lite meditativt att åka buss dessa tidiga morgnar. Ett av de få tillfällen då hon kunde njuta av naturen utanför fönstret och vara i sina egna tankar. 

Hon hade fortfarande inte fått några svar från Stefanos. Det gjorde henne orolig. Han hade alltid tidigare varit bra på att svara. Hon önskade att han bara var väldigt upptagen och ingenting annat. Det var bara sex veckor sedan hon åkt från Grekland. Stefanos hade inte varit nöjd med hennes beslut att åka till Turkiet. Var detta hans sätt att visa sitt missnöje? 

Anna skickade ett sms. "Sitter och tittar på soluppgången påväg till flygplatsen och tänker på dig", skrev hon och avslutade med ett hjärta.

Baksidestext;

På flygplanet ner till Side insjuknar Julias och Elias son Aron. Den välbehövliga semester de såg fram emot tillsammans med sina vänner och deras familjer blir snart till en mardröm. Tragedin av att ha förlorat en son tidigare har redan satt djupa spår.

Väl på plats i Turkiet blir det reseledaren Annas uppgift att hjälpa familjen. Hon måste även tampas med en inkompetent chef och en odräglig gäst som högljutt klagar på allt. 

Det är inte bara Aron som blir oförklarligt sjuk- flera barn drabbas av samma symtom. Är det bara ett sammanträffande, eller är det någon som vill barnen illa? Svek och lögner kommer sakta upp till ytan när Anna börjar undersöka de mystiska sjukdomsfallen. 


Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina 

☆Läs även min intervju av författaren här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Utan oss

"Utan oss" av Susanne Sundling utgiven av Lava förlag . Johan och Annikas barn har nu lämnat boet, och Annika försöker nu vänja ...