torsdag 4 maj 2023

Hett i hyllan-Trådarna i väven

 

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagon tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan? Fler finns här hos Bokföring enligt Monika.

I dag har jag valt "Trådarna i väven" av Uzma Aslam Khan. Detta är en bok som jag har fått av Rickard.

Baksidestext;

Dina är dotter till en silkesodlare, Riffat-en modig, målmedveten företagare. Liksom sin mor verkar Dina vid första ögonkastet ha obegränsade möjligheter. Hon verkar vara fri. Men friheten har också gränser, och den trygghet Dina upplever kringgärdas av murar som inte bara håller faran ute, utan också stänger henne själv inne.

Daanish har kommit hem till Pakistan efter sin fars död. Han har rest ända från USA, ett land av regler men med få begränsningar. När Dina och Daanish möts står konventionerna fortfarande emellan dem. 

Men det räcker med att några silkesmaskar släpps innanför kläderna på Dinas väninna för att spräcka den bräckliga frid som har rått i deras respektive liv. 

Och medan kärleksparet kryper in i sin kokong fortsätter samhället omkring dem att förändras. Det gamla drivs ut av det nya, medan regler bryts lika fort som de skapas

Trådarna i väven är en märklig och fascinerande berättelse, en stark och omtumlande kärleksroman. Genom hela boken lurar det förflutna med sina hemligheter, från vilka framtiden aldrig kan bli fri. 


Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina 

3 kommentarer:

  1. Är författaren från Pakistan? Jag blir nyfiken på boken!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon är född och uppvuxen i Pakistan men bor i USA. Jo den verkar väldigt bra.

      Radera
  2. Den här boken kände jag inte till.

    SvaraRadera

Moorlandstallet- Den nya hästen

"Moorlandstallet- Den nya hästen" av Catherine Hapka utgiven av Bonnier Carlsen förlag . Boken är baserad på  Star-stable spelet ...