onsdag 28 juni 2023

Pusselbitar-Poesi

"Pusselbitar-Poesi" av Katarina Wadeus utgiven av Bokförlaget Tibblin & Partner. Detta är den andra diktsamlingen jag har läst av författaren. Jag har njutit lika mycket av dessa dikter, som den första diktsamlingen jag läst förut av författaren. Samlingen innehåller vackra ord och vackra texter som ger tröst i mörkret. Vilket mörker vi än befinner oss i. Det finns dikter som passar oss alla. Återkommande tema är sorg och psykisk ohälsa. Detta är en diktsamling som berör, och jag kan återkomma till om och om igen. Och bara njuta och söka tröst. Jag kan alltid hitta något nytt som fångar mig. Beroende vad jag står i livet. Det är fantastiskt att läsa dikterna och jag hoppas författaren ger ut fler ljuvliga poesiböcker. Jag skrev ner några av mina favoriter i min recension, men det finns fler favoriter. Gillar du poesi ska du absolut läsa Katarinas Pusselbitar. De är så läsvärda. Samlingen innehåller också lite fina bilder. Denna poesibok får ❤️❤️❤️❤️❤️/5.

Några favorit dikter;

❤️

Är du lika rädd om dig själv

som du är av andra

Lyssna du på dig själv 

som du lyssnar på andra

Finns du där för dig själv...

❤️

Jag söker sanningen 

Med hjärtat som vägvisare

Jag söker meningen

med själen som ledsagare 

När jag finner ljus och kärlek

vet jag att jag hamnat rätt

❤️

Jag ger dig min tid, kärlek och uppmärksamhet 

tack för att du tar fram det bästa ur mig

utan dig vore jag fattig och mindre värd

men nu är vi tillsammans på livets färd

❤️

Du är tuffare än dina tvivel

Du klarar mer än du tror

Låt hoppet lysa starkt

Låt sedan styrkan ge dig ro

❤️

Baksidestext;

Dessa pusselbitar, i ett kaos utan ordning; känslor, tankar, kärlek, längtan och förhoppninga, rädsla och saknad.

Först när pusselbitarna fått ro och hittat sin plats, när allt blivit stilla, utan rädsla och utan hot, gläds vi av alla pusselbitarna som livet består av.

Tillsammans med pusselbitarna kan var och en som läser finna en röst bland bitarna och kanske t o m inge någon form av styrka och tröst för vissa. 


Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Av stjärnstoft är vi komna

"Av stjärnstoft är vi komna" av Malin V. Olsson utgiven av Vistoförlag . I denna berättelse gör vi en tidsresa framåt i tiden. Nä...