lördag 24 juni 2023

Aldrig för sent

 "Aldrig för sent" av Eva Swedemark, utgiven av Ordberoende förlag. Boken handlar om tre kvinnor mitt i livet. De har tänkt att fira helgen ute i skärgården, där Ingrids arbetsgivare tillika älskare, äger ett flott ställe. De upptäcker dessvärre att han är där med en annan kvinna. Ingrid gör härmed slut på förhållandet, och avslutar sin anställning på advokatbyrån. Till tröst bestämmer sig de tre kvinnorna att bege sig till New York då Nancy har en son, som arbetar som mäklare där. De ska bo i en lägenhet som sonen, Claes, ska sälja. De bestämmer sig för att styla om lägenheten på skoj. Men det ger dem så mycket glädje och kreativiteten flödar, samtidigt som de lär känna varandra ännu bättre. När sedan Nancy visar deras förslag för Claes blir han imponerad, och så även de nya köparna. De får i uppdrag att renovera lägenheten, så som de visat den för Claes. De ger dem möjlighet att återvända till New York, få ny mening med livet samt att lära känna deras nyfunna kärlekar ännu bättre. 

I denna boken beger vi oss till New York och vi får följa tre olika kvinnors upplevelser av resan. Denna livsbejakande feelgood pärla är full av hopp. Det är aldrig är försent att få en nystart i livet. Man kan faktiskt få möjlighet att älska, och uppleva nya äventyr trots att man är medelålders. De tre kvinnorna upplever mycket under sin resa. De lär känna sig själva och varandra på ett djupare plan, och vad de verkligen vill göra under resten av sina liv. Deras styling av lägenheten får dem att längta efter en mer kreativ tillvaro. Kanske ska de till och med starta eget företag? De utvecklar också sina talanger. Boken är lättläst och har ett bra driv som gör den till en riktig bladvändare. Jag gillar när människor får en andra chans i livet, när allt känns som mörkast. Jag gillar karaktärer och miljöbeskrivningar. De är fina och målande. Trots att ingen av kvinnorna egentligen är ute efter en man, hittar de var sin alla tre, vilket är trevligt. Jag läser gärna mer av författaren. Denna härliga bok får ❤️❤️❤️❤️❤️/5.

Mitt favoritställe ur boken;

23

Monica var glad att hon packat ner akvarellfärger, penslar och block i väskan. Hon hade tvekat, inte kunde hon sitta i New York och måla? När det finns så mycket annat att upptäcka. 

Det pirrade i henne när hon gav sig av tidigt på morgonen, innan Ingrid och Nansy har vaknat. Det kanske var en gräns hon överskred i deras gemenskap? Men de andra ville nog också vara ensamma ett tag, låta alla tankar komma ikapp. Monica visste att hon också var på väg att passera en annan gräns.

Under hela sitt äktenskap med Arne hade hon inte varit otrogen en enda gång. Hon hade kännt så starkt inför att de en gång lovat varandra att deras äktenskap var för evigt. 

När han ändå försvann ur hennes liv hade hon varit lika trogen mot nästa man , han som hon nu bara kallade målarkludden. Det hade varit så passionerat. Det fanns inte i hennes sinnesvärld att han kunde ha så starka känslor för fler än henne. Så hon hade väntat in honom, tänkt många tankar om en konstnärs frihet och accepterat hans bohemiska liv. Han skulle förstå tids nog att hon var hans kvinna. 

Men besöket i häktet hade rivit bort alla hennes skygglappar. Monica insåg att hon varit en idiot som satt fast i gamla uppfattningar om förhållanden. Så hon hade lovat sig själv att aldrig mer se åt en man. 

Hon skulle måla, hon skulle sy kläder och leva ett fullödigt liv , alldeles utan män. De var bara skrymmande, som Nancy alltid framhöll, och trasslade till allting. Ljög gjorde de också. 

Baksidestext;

"Fattar ni, vi är i New York. Inte på charterresa, inte i en lånad sommarstuga. 

Nancy, Monica och Ingrid, väninnor sedan länge, sitter på en kvarterskrog på Manhattan och förundras. New York, staden och människorna bjuder upp till dans och drömmar blir verklighet. De upptäcker nya sidor hos sig själva och varandra då de vågar utmana sina rädslor. Men gamla hemligheter flyter upp till ytan och ingen av dem går oförändrad genom resan. Väninnorna band till varandra förändras och fördjupas. 

Det blir en omvälvande resa då de förvandlas till de livsbejakande kvinnor de glömt att de var. Nya möjligheter till kärlek och äventyr  öppnar sig i ett liv de trodde var färdiglevt.


Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Av stjärnstoft är vi komna

"Av stjärnstoft är vi komna" av Malin V. Olsson utgiven av Vistoförlag . I denna berättelse gör vi en tidsresa framåt i tiden. Nä...