måndag 5 juni 2023

Hjärtats land

 "Hjärtats land" av Nora Roberts utgiven av Albert Bonnier förlag. I början får vi möta släkten O'Dwyers förfäder. Den första mörka häxan, och hennes tre barn. Sorchan försöker besegra trollkarlen Cabhan, men det slutar med att hon dör. I nutid; Iona åker till Irland för att träffa sina kusiner, Branna och Connor. Hon har sålt allt för att ha råd med resan dit. Väl framme blir hon varmt välkomnad av sina kusiner. Hon får bo hos dem, och får arbete på det lokala stallet. Iona fattar tycke för ägaren Boyle. Men något mörkt lurar i skuggorna och snart är Iona och hennes nya familj indragen i en kamp på liv eller död. Trollkarlen Cabhan är återigen ute efter släktens magiska krafter. Iona måste därför plocka fram sina gåvor. På dagarna arbetar Iona i stallet och på kvällarna är det Brannas uppgift är att hjälpa Iona att träna upp sina magiska krafter. Samtidigt utvecklas en romans mellan Iona och Boyle. Kommer de tre släktingarna samla sina krafter tillräckligt mycket för att kunna besegra ondskan?

Jag har läst böcker av Nora Roberts förut men aldrig recenserat. Detta är den första delen i en trilogi om släkten O'Dwyer. Det är en riktigt spännande historia som utvecklar sig. Bokens början handlar om släkten O'Dwyer och den första mörka häxan och hennes tre barn. Sedan får vi följa Iona och hennes familj, samt hennes nya vänner i nutid. Iona har kännt sig ensam och oälskad i hela sitt liv, och den enda hon har kunnat vända sig till är hennes mormor. Nu får hon äntligen känna på hur det känns att tillhöra en familj. Vi kastas in i en tillvaro av starka familjeband, varm vänskap och kärlek. Den här bokserien är jag så förtjust i. Jag gillar hur levande huvudkaraktärerna känns och hur mysig deras samvaro är. Jag skulle vilja vara en del av den. Jag gillar hur de kan kommunicera med sina djur och de magiska inslagen. Jag blev lite illa berörd då Iona och Boyle blev ovänner, men annars tyckte jag boken var toppen. Jag ser fram emot nästa del i serien. Boken får ❤️❤️❤️❤️❤️/5.

Mitt favoritställe ur boken;

Kapitel 7

Allting med honom var skarpt. Kindbenen, käken, till och med blicken i de intensivt gröna ögonen. Han svepte in tillsammans med ett vinddrag som fick den stilla torvbrasan att blossa upp.

Det var flera stycken som hälsade på honom, precis som de hade gjort när Connor kom. Fast Connor hade mötts av en kamratlig värme. Finbar Burkes välkomnande hade en anstrykning av respekt och, tänkte Iona, vaksamhet. 

Han var klädd i en svart läderrock som gick ner till knäna. På den och i hans svarta hårsvall pärlade sig regndroppar, som måste ha börjat falla under tiden hon suttit inne i den mysiga, varma puben. 

Hon var också avvaktande och kastade en snabb blick på Branna. Ingenting gick längre att utläsa i hennes ansikte. Det var som om känslorna som tillfälligt hade blossat upp bara hade varit en illusion. 

Fin snirklade sig fram genom den fullsatta puben till deras bord och, precis som Branna hade gjort med Meara, lade han ena handen på Boyles axel och den andra på Connors. Blicken, noterade Iona var fäst på Branna. 

"Ni behöver inte avbryta festen, bara för att jag kommer."

"Äntligen tillbaka från slagfältet", sa Connor med ett skämtsamt leende. "Precis i rätt tid för att bjuda på nästa runda."

"Vissa av oss måste arbeta i morgon", påminde Branna sin bror. 

"Som tur är, så är min chef av den förstående, och generösa sorten. Till skillnad från din tyrann till chef, tillade Connor och blinkade åt Brianna.

"Jag bjuder på på den här rundan", sa Fin. "God kväll Meara, hur är det med din mamma? Jag hörde att hon varit krasslig", sa han när hon blinkade åt honom. 

"Det är bättre med henne, tack. Hon fick en skäng av bronkit som först inte ville ge med sig. Men doktorn försåg henne med dedicin och Branna med soppa, så nu är hon bra igen."

"Skönt att höra."

"Du kom med regn", kommenterade Byle. 

"Det verkar så. Branna, du ser ut att må förträffligt."

"Det är bara bra med mig. Bestämde du dig för att avbryta resan?"

"Jag har varit borta i sex veckor, det räckte mer än väl. Har du saknat mig?" 

"Nej, inte ett dugg."

Han log mot henne, ett kvickt och skarpt leende, och vände sedan sin intensiva blick mot Iona. "Och du måste vara den amerikanska släktingen. Iona var det va?"

"Ja."

"Fin Burke", sa han och sträckte fram handen över bordet. "Det här gänget har uppenbarligen inte hyfs nog att presentera mig."

Baksidestext;

Iona Sheehan har lämnat USA för Irland -landet hon drömt om ända sedanhon först hörde mormors berättelse om gröna kullar och urgamla legender. Kanske är det här hon för första gången kommer att känna sig hemma? 

Ionas långväga kusiner Branna och Conner O'Dwyer välkommnar henne genast till familjen, och Iona får snabbt jobb i det lokala stallet. Ägaren, den äventyrlige ryttaren Boyle McGrath, är nära vän med Branna och Connor. När Iona träffar Boyle första gången tänds en flamma djupt inne i henne.

Men Ionas ankomst väcker också mörka krafter till liv, krafter som förföljt släkten O'Dwyer i århundraden. Tillsammans med dina nyvunna vänner tvingas hon in i en kamp på liv eller död.


Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Av stjärnstoft är vi komna

"Av stjärnstoft är vi komna" av Malin V. Olsson utgiven av Vistoförlag . I denna berättelse gör vi en tidsresa framåt i tiden. Nä...