söndag 25 juni 2023

En trollkvinnans saga

"En trollkvinnans saga" av Göran Gustavsson utgiven av Everlasting publishing. Detta är en fantasysaga med inslag av prosalyrik. En lite annorlunda genre mot vad jag brukar läsa. Novellen handlar om Trollkvinnan Hjördis som brygger sina trolldrycker och skapar harmoni i universum och på jorden. Hon försöker skapa positiv energi, men den onda trollpackan från underjorden, Mara, försöker skapa kaos och obalans på jorden. Det är en evig maktkamp mellan dem. Mara är en mörk, ond kraft och är inte en så trevlig karaktär. Hon vill att alla varelser ska må dåligt och ha orätta begär. Ska Hjördis lyckas rensa bort all mental förorening som Mara skapar?

Jag gillar hur författaren beskriver djur och växtliv på ett underbart och förtrollande sätt. Man kan se alla sprakande färger framför sig, och känna alla fantastiska dofter av saffran, smultron, rosor och alla de andra dofterna. Jag vill stanna i det vackra universum som Hjördis skapar. Hjördis är så lycklig över allt hon skapar och det är även jag. Jag tyckte verkligen om den här annorlunda novellen. Språket är verkligen vackert och ljuvligt. Denna novell är verkligen läsvärd. Omslaget till novellen är även det vackert, spännande och välgjort. Jag tycker det är så fint. Novellen får ❤️❤️❤️❤️❤️/5.

Mitt favoritställe ur novellen;

Hon slöt sina ögon och lyssnade uppmärksamt på kittelns mystiska ljud. Hon talade tyst för sig själv och satte sig på huk. Flätorna vilade i mossan. Hela huset vibrerade och när påfåglarna fällde ut sina vingar, reste hon sig igen och vandrade bort till den tysta eldstaden. Hon satte sig intill den med korslagda ben, betraktade de glimmande ädelstenarna, riktade trollkäppen mot eldstaden och släppte ut gröna ljusvirvlar ur den. Kroppen skakade och hon lämnade sin fysiska form genom att flyga ut ur sitt ena öra. Hon svävade omkring i rummets universum som en strålande gestalt, gjord av djupblått ljus. Hon susade iväg till den gröna ljusvirveln och for ut med den genom den ena skorstenen. Trollkäppen följde med.

Två ljusvirvlar och en trollkäpp syntes under himmelen, en djupblå och en grön. De bägge ljusen fortsatte sin färd hela vägen upp till månen som öppnade sina portar. Ljusen och käppen susade in i den. Månen fick en djupblå aura och lyste mot jorden som började snurra fortare. Trollkvinnan förstod att det var Moder Jord som tackade henne. Hjördis for omkring inne i den och fyllde upp sin blänkande kanna med månstoft och vitt ljus. Sedan öppnade månen sina portar och hon flög ut.

Hon svävade sakta ned genom rymden som en skimrande ljusboll. Käppen följde efter och de fortsatte ned genom samma skorsten som de flugit ut ifrån och hon landade mjukt i sin fysiska kropp igen. Kroppen förblev orörlig under en tid. Sedan reste hon sig igen och gick iväg till kitteln. Påfåglarna landade på trollkvinnans axlar igen och en djupblå fjäril, lika stor som en fågel, flög ut ur kitteln.

Hjördis lade några hekto månstoft och kanel i kitteln, tittade på påfåglarna, rörde om med näsan och sjöng på en mystisk visa. Påfåglarna fällde ut sina vingar och hon riktade blicken inåt. Hon kände noggrant efter i sitt inre och följde en klar intuition. Hon fortsatte att röra om I kitteln och de gnistrande planeterna I rummet snurrade medsols i takt med att hon rörde medsols med näsan. Månen och den lilla citrussolen rörde sig också medsols.

Baksidestext;

Den vise och beskyddande trollkvinnan Hjördis skapar sublima ljus inom sig själv. Hon hjälper många varelser och påverkar deras sätt att vara. I en andlig kopparkittel puttrar kontinuerligt förtrollande skapelser som besitter underbara läkande krafter.

En vredgad eld blossar upp i underjorden. Det är trollpackan Mara som alstrar mentala gifter och vill påverka varelsernas inre negativt genom annalkande oväder.

Men Hjördis kokar ihop något storslaget i kitteln. En lysande kraft är på väg att skapas. Ska den lyckas rena de destruktiva energierna som utgår från Mara och stoppa hennes mörka avsikter?

Denna novell är en fantasysaga med inslag av prosalyrik.


Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Flickan i den rosa skogen

"Flickan i den rosa skogen" av Helena Dahlgren utgiven av Nyponförlag . Vi får följa Ella vars liv förändras en dag när polisen ...