torsdag 22 juni 2023

Vikingens prinsessa

"Vikingens prinsessa" av Sarah Rodi, utgiven av Harlequin förlag. Anne av Termarths far har bestämt att Anne ska gifta sig med lord Crowe. I gengäld ska lorden hjälpa hennes far med en armé. Kvällen före giftermålet flyr Anne upp på brösvärnet, för att få andrum. Hon är inte redo att gifta sig med lord Crowe, som är mycket äldre än henne. Vikingahövdingen Brand Ivarsson har ett horn i sidan till lorden, och kidnappar prinsessan Anne, som hämd. Han tar med henne till sitt vikingafäste Kald. Där lär hon känna Brand Barbaren på riktigt. Han är hela tiden mån om att hon ska ha det bra, men väntar på att få hämnas. Han tänker också begära en lösensumma för prinsessan. Planen går inte riktigt som den ska. Han kan inte göra den älskvärda och vänliga Anne illa, då hon en gång hjälpte honom som barn. Det har han aldrig glömt och snart spirar känslor mellan prinsessan och den snygge vikingahövdingen. Ska han få sin hämd tillslut?

Det är första delen i en miniserie "Ivarsson för evigt"-Harlequin Historia serien. Den här historiska romanen är så förutsägbar, men jag gillar det. Bad boy, tillika vikingahövding, ute efter hämd, träffar en förtjusande flicka tillika prinsessa, och blir förälskad. De gör allt för att inte visa sina känslor, då den ena är trolovad, med ärkefienden. De bråkar och smågnabbas, och ju mer de umgås ju svårare är det att låta bli varandra. Han har någon löjlig teori om att hon vill gifta sig med någon annan, och lämnar henne olycklig och ensam. Det är verkligen härligt att läsa en historisk kärlekshistoria, så här en varm sommardag. Man behöver inte mycket tankeverksamhet, utan kan bara flyga med på det mysiga kärleksmolnet. Man vet att någon av dem faller till föga och ger sig efter den andra. Jag gillar vikingatemat och ser fram emot nästa del i serien. Jag gillar hur att man får lära känna de två huvudpersonerna och hur författaren beskriver miljön både trovärdigt och tidsenligt. Denna historiska kärleksroman får ❤️❤️❤️❤️❤️/5.

Mitt favoritställe ur boken;

Anne hade verkligen försökt att sova, men det var snudd på omöjligt när hon satt upprätt på ett kallt stengolv. När hon till sist öppnade ögonen och fann att solen strålade från en klarblå himmel, insåg hon att det rådde perfekt väder för ett kungligt bröllop. Detta var början på det som skulle ha blivit den mest avgörande-och oönskade-dagen i hennes liv, men i stället satt hon här, fastbunden vid ett träd och långt hemifrån. 

"Godmorgon prinsessan."

Den låga, djupa rösten fick henne att rycka till. Hon hade inte insett att Barbaren befann sig så nära. Oroväckande nära. Han satt på huk vid den falnande elden och försökte gå liv i glöden. Den muskulösa och samtidigt smidiga kroppen osade av fara och hon rös inombords. Hade han studerat henne medan hon blundat? 

"Du har rätt. Det vore fel att kalla det för en "god" morgon. Han log retsamt. "Har du sovit gott?" 

"Absolut inte" svarade hon, samtidigt som hon såg sig omkring efter tänkbara flyktvägar. Men även om hon nu lyckades undkomma männen var hon inte helt säker på om hon verkligen skulle hitta hem härifrån. 

"Det finns nog inte särskilt många brudar dom sover gott natten innan sitt bröllop", retades han.

Det hettade i blodet av ilska. Hur bar han sig åt? Hur fick han henne att övergå från lugn till rasande inom loppet av några ögonblick? Hon blängde på honom. "Det var inte tanken på den långa vägen till altaret som oroade mig." 

"Inte?" 

Nej...Det var definitivt inte tankarna på att missa bröllopet som bekymrat henne. Det var männen som hade tagit henne till fånga. I synnerhet Brand Ivarsson.

Baksidestext;

När Brand Ivarsson, även kallad Brand Barbaren, rövar bort lady Anne av Termarth kvällen före hennes bröllop, är hans enda tanke att hämnas hennes avskyvärde trolovade. Men redan vid första mötet med den fantastiska prinsessan, så främmande för hans egen värld, häpnar han över hennes skönhet, hennes älskvärda personlighet och hennes vänlighet. Är Anne hans fånge-eller är hon snarare den kvinna som har fångat hans ärrade hjärta? 


Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Summering av maj månads läsning

  Jag hade ju en hög med 14 böcker jag inte hade hunnit recensera från april månad, och jag är nu i fatt dessa i alla fall vilket är skönt. ...