torsdag 15 juni 2023

Det motvilliga samarbetet

"Det motvilliga samarbetet" av Ylva-Li Lind utgiven av Lava förlag. Saskia arbetar motvilligt på sin mammas företag. Inte blir det bättre när mamman tvingar henne att samarbeta med den buttra och tråkiga John, som hon avskyr. Själv är hon glad och omtyckt av alla. De tvingas åka på en affärsresa ihop, men det dröjer inte länge förän deras hat går över i åtrå. Båda har de trauman bakom sig, och deras erfarenhet säger att de inte kan lita på någon. De har blivit aldeles för sårade av andra i det förflutna. Det leder till en del missförstånd mellan dem. Ju längre de umgås, ju mer inser de att den andra personen, kanske inte är som alla andra. De vågar öppna sig allt mer och berättar för varandra om händelser de varit med om. Saskia har siktet på att utkräva en hämd mot en person som gjort henne illa i det förflutna. Hon väntar bara på rätt tillfälle. Hur kommer det att gå för Saskia och Johns förhållande då Johns exflickvän dyker upp? Kommer tillfället Saskia så länge längtat efter? Hur ska det gå? Läs den här läsvärda feelgood pärlan.

Detta är den andra boken av författaren. Jag har tyvärr inte läst hennes första bok. Det jag gillar med den här boken är att huvudpersonen Siskia, inte är den där trådsmala tjejen, som det brukar vara i böcker. Hon känner sig positiv till sin egen kropp och utseende. Hon älskar mat och äter det hon vill. Hon är trots sin bakgrund en glad, omtänksam och hjälpsam kvinna som är lite små kaxig. Hon drömmer om att starta ett företag, där hon hjälper andra i en utsatt situation. En situation hon själv befunnit sig i för ett antal år sedan. Hon vänder sitt svåra trauma till något positivt. Vi får lära känna de två huvudpersonerna medan man läser på ett bra sätt. Jag gillar de rappa komentarerna mellan de två huvudpersonerna och boken bjuder på många fniss. Jag gillar verkligen hur de två huvudpersonerna ändrar inställning till varandra ju mer man läser. Innehållet är en väl avvägd kompott av romantik och värme kantad med svärta. Denna härliga bladvändare får ❤❤❤❤❤/5.

Mitt favoritställe ur boken;

Ilska var en märklig sak. För tillfället bran den i Siskias mage som en glöd, redo att flamma upp närsomhelst. Hon önskade sig en tidsmaskin så att hon kunde åka tillbaka i tiden och slippa skiten. Det var inte direkt första gången en snubbe och hon haft ihop det och han sen ångrade sig för det inte var enlighet med sin image att få ihop det med den tjocka tjejen. Hon hade inte bara trott att John var sån. 

Okej, det var en sanning med modefikation, hon hade antagit att han var den typen av ytlig människa som använde relationer till statushöjare. I alla fall den där första dagen när hon gått för att möta honom nere i receptionen, ursinnig över att hennes mamma utsett henne till fadder för någon som hon specifikt sagt att hon anställt för att ersätta henne. 

En man hon kunde "lära sig ett och annat av". Det kan ha gjort henne extra bitchig och fått henne med flit vara en kvart sen. Med tanke på vad hon visste om John nu måste det ha gjort honom galet irriterad. Problemet var att hon föreställt sig att han skulle vara en gubbe, möjligen en medelålders familjefar med bombastiskt skratt och kulmage.

Sekunden John hade vänt sig om hade hennes inre gjort klart att hon tyckte att han var snygg. Så jävla snygg att hon glömt bort att andas. Det var ögonen mest, de där gröna oaserna som lovade gräs i sommarskugga, men också håret som var kammat till lydnad. Kontrasten mellan den lilla locken som ville fly och resten av allt det tämjda. Kavajen satt perfekt, och var samtidigt ett bisarrt klädval i sommarvärmen. 

John hade harklar sig och snörpt på munnen åt klockan på ett sätt som kändes inövat. Hon hade tänkt att han såg ut som att han var ordnad på ytan och vild inuti. Gårdagen hade bekräftat att det första intrycket var sant.

Sekunden han vänt sig om hade han tittat på henne uppifrån och ner och sedan vänt sig bort. Hon hann se hans min innan det, och den hade sagt henne att han fann henne motbjudande. Hans blick gjorde henne hypermedveten om att hon valt shorts och t-shirt den dagen, men det var trettiograder varmt ute och kontoret brukade bli en bastu. 

Baksidestext;

Av en mindre bra beslut som SISKIA fattat i sitt liv tog överenskommelsen att jobba åt sin mamma priset. Än värre blir det när hon tvingas samarbeta med John, hennes ärkefiende som är raka motsatsen till glada och omtyckta Siskia. Men, om hon någonsin ska få tid att starta sitt företag måste hon genomlida det. 

JOHN är inte glad över att behöva arbeta tillsammans med Saskia, vars största merit enligt John är att hon är chefens dotter. Men samtidigt kan han inte tacka nej, då jobbet som nästa säljchef står på spel bara han tar dig igenom detta samarbete helskinnad.

Under en jobbresa inser de motvilligt att hat kan vara grogrund för lust, men de båda har svårt att lita på varandra och det är lätt hänt att saker går fel-speciellt när Siskia får möjlighet att utkräva den hämd hon länge sökt...


Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Av stjärnstoft är vi komna

"Av stjärnstoft är vi komna" av Malin V. Olsson utgiven av Vistoförlag . I denna berättelse gör vi en tidsresa framåt i tiden. Nä...