torsdag 24 november 2022

Hett i hyllan-Flickan framför muren


Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagon tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan? Fler finns här hos Bokföring enligt Monika.

I dag har jag valt "Flickan framför muren" av Kristina Appelqvist.

Från baksidan;

En omstridd tysk professor ska utses till hedersdoktor vid Västgöta universitetet. Beslutet utlöser en storm av reaktioner bland medier och personal. 

Då promotionstiden närmar sig ökar dramatiken eftersom universitetets rektor hotas till livet. Trots massiv polisbevakning slutar ceremonin i en oväntad mardröm. 

När litteraturforskaren Helena Waller upptäcker att en nära kollega burit på en mörk hemlighet ger hon sig in i jakten på en samvetslösa mördare. Sökandet i det förflutna för henne ändå till Berlin och tiden före murens fall.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Kramar Nina

3 kommentarer:

  1. Jag har fortfarande inte läst något av Appelqvist, men jag vill hemskt gärna och jag har en annan av hennes böcker i hyllan.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker mycket om hennes böcker, hon skriver rappt och träffsäkert om universitetsvärlden.

    SvaraRadera

Den tysta fågeln

"Den tysta fågeln" av Peter Mohlin och Peter Nyström, Mohlin&Nyström utgiven av Norstedts förlag . Vi befinner oss i Grums i ...