tisdag 8 november 2022

Tisdagstrion v. 45 2022: Blod, svett och tårar

 


Bokbloggen Ugglan&Boken har en tisdags trio, där det är nytt tema varje vecka, och vi uppmanas hitta på vår egna trio. Idag handlar tisdags trion om tre titlar som handlar om en titel eller handling om blod, svett och tårar.

Mina val föll på "Blodröd snö", av Katarina Waderius, Den rosa stadens hemligheter", av Alka Joshi. Jag tänker att den handlar om Indien och det är varmt och svettigt där, samt "Brustna hjärtan bekännelser", av Marie AngleJag tänker att när hjärtat brister så gråter man.


Från baksidan; 

Vad är det som händer?

Ett vittne till ett brutalt mord lever med de ohyggliga bilderna på sin näthinna. Carina Karlqvist lever ett till synes normalt liv men under ytan döljer sig mer illavarslande skepnader som hotar att förgöra hennes tillvaro och liv. Vad har hon gjort? Vad är det hon inte minns? Är det hon som ligger bakom allt?
Människor hon känner verkar drabbas av samma förbannelse. 

Vi får följa hennes liv Och andra familjers utmaningar i vardagslivet och hur olika livsöden vävs samman. Vilka skonas och vilka faller offer för nästa vansinnesdåd? Vem vågar sluta sina ögon i natt?



Från baksidan;

Tidlös familjsaga om kärlek och maktkamp i 1960-talets Indien.

 JAIPUR 1969. Malik har precis avslutat sin utbildning i Shima i norra Indien, där han också har mött sitt livs kärlek. När han erbjuds en praktikplats vid det kungliga palatset i Jaipur återvänder han ensam till sin hemstad.

Snart märker han att få saker har förändrats i den rosa staden. Makt och pengar rör sig fortfarande sömlöst i den rika överklassen. När en olycka inträffar på stadens nya biograf under öppningskvällen misstänker Malik att en större konspiration ligger bakom. 

Tillsammans med sin tidigare arbetsgivare Lakshmi bestämmer han sig för att gå till botten med de hemligheter som Jaipurs välbeställda gör allt för att dölja. Samtidigt hamnar Lakshmi mitt i en härva av smuggling och våld i de ödsliga bergtrakterna- och riskerar sitt liv för att sanningen ska vinna.   


Från baksidan;

På sajten storiesofbrokenhearts.com samlas människor från hela världen för att anonymt skriva av sig om hjärtesorg, krossade drömmar och allt annat som får livet att suga. 

Här möts amerikanen Jake, som trots att han egentligen är uppe i sitt livs dröm helt tappat greppet, och svenska Maria, som just fått ett omtumlande besked. Trots en minst sagt dålig start och monumentalt olika förutsättningar i livet växer snart en vänskap fram emellan dem båda där bit för bit börjar anförtro sig åt varandra och berätta sina djupaste hemligheter.

Någonstans längs vägen börjar känslor spira och plötsligt ställs allt på sin spets- men är de verkligen redo för kärlek och för varandra? 


Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina 

4 kommentarer:

Fjärilar i magen

"Fjärilar i magen" av Ida Fryklund , utgiven av Saga Egmont förlag . Vi får följa Oskar som har tagit över sina föräldrars restaur...