tisdag 15 november 2022

Tisdagstrion Vecka 46: Hobbyer & fritidssysselsättningar (böcker om en hobby, eller böcker där någon ägnar sig åt en hobby)

           

Bokbloggen Ugglan&Boken har en tisdags trio, där det är nytt tema varje vecka, och vi uppmanas hitta på vår egna trio. Idag handlar tisdags trion om tre titlar som handlar om en titel eller handling om hobbys eller fritidssysselsättningar.

Mina val föll på "Hannas Sweet Deli" Där huvudpersonen gillar att baka, "Dit vägen bär" Där huvudpersonen ägnar sig åt sömnad, samt "Steg för steg" Där huvudpersonen ägnar sig åt dans.

Från baksidan;

Hanna Dahlman är 48 år, nyskild och vill helst bara gå under jorden. Då föreslår hennes son Carl, den unge stjärnkrögaren, att hon ska driva hans nya satsning: ett trendigt café på Södermalm i Stockholm. Där ska hon få jobba med det som hon älskat sedan barnsben- att baka. Hannas Sweet Deli är fött. 

Via läckra bakverk, en varm gemenskap och den lojale golden retrivern Sigge, hittar Hanna tillbaka till livsglädjen. Runt hörnet finns oväntade utmaningar, familjehemligheter och en farligt attraktiv man. Snart tar livet ännu en vändning.

Från baksidan;

Ellen, nyss frånskild och med utflugna barn, bestämmer bestämmer sig för att våga pröva något helt nytt i livet. Efter tjugofem år som hustru och mor är det verkligen hennes tur. En sömnadskurs på en folkhögskola i Småland lockar och där lär hon känna nya, spännande människor. Tillsammans med tre av dessa är Ellen med och renoverar en gammal buss för att med den styra söder ut. Målet är byn Torrox på den spanska solkusten som 82-åriga Ingrid har drömt om i sextio år.

Vi får följa fyra kvinnors våghalsiga resa genom Europa i en renoverad småländsk stadsbuss. De fyra har olika mål med resan och drömmarna krockar med varandra. Sakta lär Ellen känna medresenärerna och nya sidor av sig själv. Och i Sevilla väntar någon redan på henne.

Dit vägen bär är en roman om hur långt man är beredd för att förverkliga sina drömmar. Moderskapet är en källa till lycka men var går gränsen mellan att bry sig om och lägga sig i.

Från baksidan;

En varm, insiktsfull och gripande roman om lojalitet, kärlek och drömmar.

Isabelle har precis börjat som ballerina i det nya operahuset i Stockholm, eller Norran som det kallas. Där dansar hon med sin tvillingbror Carl och drömmer om att stå på världens scener.

När ledningen utlyser en audition för en ny uppsättning ser Isabelle sin chans, samtidigt som hon börjar misstänka att det är något fel på hennes kropp. Hon försöker dölja sitt tillstånd för omgivningen, och särskilt för konkurrenten Elena och pianisten Janos med de sorgsna ögonen. 

Ha en fortsatt trevlig dag!

Kramar Nina

4 kommentarer:

  1. Steg för steg har jag i bokhyllan och Hedegårds bok har jag läst.

    SvaraRadera
  2. den där delin låter bra. rena önskedrömmen. Dit vägen bär låter också lockande. men - de där skärmarna...?

    SvaraRadera
  3. Nya böcker för mig. Tack för tips! Steg för steg är jag nyfiken på

    SvaraRadera
  4. Har inte läst någon av dina. Men har Steg för steg oläst i hyllan.

    SvaraRadera

Fjärilar i magen

"Fjärilar i magen" av Ida Fryklund , utgiven av Saga Egmont förlag . Vi får följa Oskar som har tagit över sina föräldrars restaur...