tisdag 22 november 2022

Tisdagstrion. Vecka 47: Runt Medelhavet (böcker eller författare från länder med medelhavskust)

 

Bokbloggen Ugglan&Boken har en tisdags trio, där det är nytt tema varje vecka, och vi uppmanas hitta på vår egna trio. Idag handlar tisdags trion om tre titlar som handlar om en titel eller handling som handlar om länderna runt Medelhavet.

Mina val föll på "Dödsklippan i Sharm el-Sheik av Anna-Maria Ekblad, "Ensam ö" av Britt Peruzzis samt "Askans dotter" av Ilaria Tuti.

Från baksidan;

På turistorten Sham el-Sheikkh har gruppen med gymnasieelever knappt landat förrän det händer oförklarliga saker. Reseledaren Anna Lindblom kan inte låta bli att nysta i det och återigen dras hon in i ett polisfall när hon egentligen borde njuta av sin tid i Egypten. Anna märker tidigt att något ligger och pyr under ytan hos ungdomarna. Och plötsligt försvinner fyra elever spårlöst på en utflykt i bergen. Har de gått vilse? Kan de ha blivit kidnappade?

När Anna försöker ta reda på vad som hänt inser hon snart att konflikterna i klassen går djupare än någon kunnat gissa. Samtidigt som försvinnandet blir huvudnyhet i Sverige nås Anna av ett fruktansvärt besked som hon måste förmedla till eleverna.

Från baksidan;

Nice pulserar av hetta inför ännu en glittrig Medelhavssommar när polisen får en efterlysning med koppling till Sverige. En ung fransyska är försvunnen från ett kloster utanför Helsingborg där hon levt som eremit bakom murarna.

Kommissarie Alfa Luppi blir besatt av fallet, samtidigt som hennes samvete tyngs av ett ouppklarat mord på en trebarnspappa. När tiden är på väg att rinna ut ställs hon och poliskollegan Santone inför flera moraliska dilemman.

Tillslut återstår bara en fråga- kan ett liv vara mer värt än ett annat?     

Från baksidan;

Efter att ha ägnat hela sitt liv åt att bekämpa ondskan tvingas kommissarie Teresa Battaglia inse att hon måste avsluta sin karriär. Hon har förlorat striden mot den alzheimersjukdom som gjort henne olämplig som polis. Men vem är hon då? Och vad ska det bli av henne?

Samtidigt dyker det upp spöken från hennes förflutna, minnen och röster från en tid som hon gjort allt för att glömma. Mot sin vilja blir Teresa indragen i en utredning där hennes eget liv står i fokus. Uppgörelsen tid är här.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina 

4 kommentarer:

  1. Obekanta för mig. Baksidestexterna gör mig inte riktigt sugen ...

    SvaraRadera
  2. å, alla dessa böcker en inte ens hört talas om och ännu mindre kommer att hinna läsa!

    SvaraRadera
  3. Vill gärna läsa Askans dotter - gillade de två första böckerna i serien!

    SvaraRadera

BOKSLÄPP maj 2024

INTRESSANTA BOKSLÄPP NU I MAJ!  📖 Jag har spanat på böcker som släpps nu i maj månad. 😍 Här är några av dem. *Den sista flytten  @histori...