fredag 3 mars 2023

Innan himlen faller

"Innan himlen faller" av Jessika Eriksson och Stefan Holm utgiven av Everlasting publishing. Det är krig och Grace jobbar som Krigskorrespondent. En dag räddar hon en man ur ett brinnande flygplan. Hon förstår från början att han är en fiende. Hon tar dock med honom hem och sköter om hans sår. När han vaknar minns han inte vem han är eller vart han är på väg. Han får feber och yrar en del. Grace skriver ner de underliga fraserna han mumlar i en speciell anteckningsbok. Det gör hon för att kanske få en ledtråd till vem han kan vara. Hon har behov av att provantiera och beger sig in till byn. Där går det rykten om att en spion tycks ha kraschat med sitt flygplan. Man vet inte om han klarat sig då flygplanet har brunnit.

Kan det verkligen vara samma man som Grace räddat man pratar om? Det måste vara han. Ändå är det inget hon yppar, då Grace har fått känslor för den unge mannen, och inte vill ange honom. Men vad händer den dagen då minnet återvänder?

Jag har fått äran att förhandsläsa denna kortroman, då jag är ambassadör på Everlasting publishing förlag.

Romanen kommer att släppas den 1:e mars som e-bok i första hand, men pocket kommer inom kort.

Skulle du kunna rädda en fiende om du hade möjlighet? Eller skulle du ange honom direkt? Detta beslut tvingas Grace att ta en kväll när hon upptäcker ett kraschat flygplan. Det är en hjärtevärmande och fin berättelse om att göra det lilla extra för någon annan, som är i en utsatt position. Denna berättelse trollbinder mig från första början, och den är otroligt spännande och bra. Jag har inte läst något av författarna förut, men det gör jag gärna om. Jag gillar hur de målar upp miljön och handling på ett väldigt snyggt sätt. Berättelsen känns realistisk och välskriven.

Kriget kommer allt närmre och det är dags att sätta sig i säkerhet innan himlen faller. Jag kan varmt rekommendera denna spännande kortroman. Tack för möjligheten att läsa den. 

Mitt favoritställe ur boken;

Han andades djupt, som om han tog sats för att säga något mer. Sedan ändrade han sig och drog henne intill sig. Det kom så plötsligt att hon inte ens hann tänka att det var olämpligt, att han var farlig, att man inte kunde veta vad som skulle hända. Istället njöt hon av hans närvaro, av att känna hans starka armar som tycktes omsluta hela hennes kropp. Hon andades in hans maskulina doft, så överväldigande att det svindlade. Tyget i den trasiga skjortan kändes mjukt mot hennes kind. Hon hörde hjärtat slå djupt inne i hans bröst. 

John tryckte sina läppar mot hennes hår och de stod där en lång stund, sammanflätade under alla tusentals giftiga blomblad. Inga ord blev sagda och kanske blev inte heller några tankar tänkta. Det var ett evighetsögonblick, bevarat i ett gemensamt minne. Sedan var det förbi. Han släppte greppet om henne lika plötsligt som han h

Baksidestext:

Krigskorrespondenten Grace Thomson räddar en man efter en flygolycka i öknen. Han återhämtar sig snart fysiskt, men har drabbats av minnesförlust. För varje dag som går upptäcker Grace att hon får allt starkare känslor för honom. Kanske är det ömsesidigt.

En dag hör Grace rykten om en farlig spion som har försvunnit i samband med en flygolycka. Är den hon räddat i själva verket en spion? Med ens är inte verkligheten så enkel längre. Talar han sanning eller är hon bara en bricka i hans spel?

Kriget kommer allt närmare och snart ställs hon inför ett val. Just när de första bomberna faller måste hon fatta beslutet innan det är för sent. Ska hon våga lita på den man hon älskar, eller ska hon gå sin egen väg?

Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Summering av maj månads läsning

  Jag hade ju en hög med 14 böcker jag inte hade hunnit recensera från april månad, och jag är nu i fatt dessa i alla fall vilket är skönt. ...