måndag 27 mars 2023

Drömläge för dystra hjärtan

"Drömläge för dystra hjärtan" av Frida Gråsjö utgiven av Modernirista förlag. Dina beslutar sig för att ta ut alla sina semesterdagar, då chefen hon hade ett förhållande med har gett hennes TV program till en annan kollega. Allt för att kollegan inte ska berätta för hans fru om deras förhållande. Nu har Dina inget program och inget förhållande. Dina bokar en stuga i Dalsland för att komma bort från Stockholm, och sveket från både kollegan och chefen. Väl i Dalsland blir det inte som hon tänkt sig ändå. Den fina stuga hon trodde hon hyrt är endast en liten bod. Ska hon stanna där, eller hitta ett nytt boende? När hon börjar undersöka omgivningarna får hon möjlighet att visa sina vinkunskaper, vilket resulterar i att hon blir erbjuden jobb på herrgården, som ordnar bröllopsfester mm. Hon blir mer och mer förtjust i kocken Daniel och sitt arbetet på herrgården, men vad händer när chefen på tv bolaget plötsligt hör av sig, och vill att hon kommer tillbaka. Ska Disa stanna eller ska hon åka?

Detta är den fjärde boken i Fridas serie om Rosnäs. Jag har ju tyckt så mycket om de andra böckerna i Fridas Rosnäs serie och jag blev inte besviken på denna del i serien. Jag älskar Fridas sätt att skriva. Boken är lika mysig som de förra delarna. Fridas böcker blir bara bättre och bättre. Det är trevligt att få lära känna både nya och gamla bekantskaper i serien. Dina är en karaktär som råkar ut för samma slags män igen och igen. Men kanske kan hon äntligen hitta den kärlek hon så väl förtjänar. Återigen bjuds vi på god mat, som får det att vattnas i munnen och vackra spännande miljöer tillika intressanta karaktärer. Man blir verkligen sugen på att det ska bli sommar, så man kan promenera och ha picknick ute i det gröna. Detta mysiga bokfodral innehåller även den en riktigt härlig feelgoodpralin som har allt. Svek, spirande kärlek, vänskap och ett litet mysterium. Hoppas vi får återvända till Rosnäs ännu en gång. Boken får ❤️❤️❤️❤️❤️/5.

Mitt favoritställe ur boken;

Dina stirrade ner i resväskan som låg uppfälld på sängen. Nu när hon var på plats i Dalsland kunde hon se att hon tänkt lite tokigt gällande packningen. Festkläderna skulle hon nog inte ha mycket nytta av, och de högklackade skorna skulle helt klart få ligga kvar längst ner i resväskan. Som tur var hade hon packat ner träningstights som hon snabbt drog på sig. En urtvättad grå hoodie hade hon också fått med sig, och den passade perfekt över en t-shirt från en av alla konserter hon brukade gå på.

Eller brukat gå på tidigare.

Ett stänk av vemod sköljde över henne. Hon hade valt bort många konserter och restaurang besök till förmån för den förstulna tiden med Mats på kontoret sena kvällar då de båda behövt jobba över. Hon kom knappt ihåg när hon senast stått i en trång folkmassa och skrikit sig hes till någon favoritsång. När hon tänkte på den senaste konserten hon varit på mindes hon att hon då haft sällskap av Pernilla, och en besk smak infann sig i munnen. Dina ruskade på sig för att få bort minnet och råkade stöta till väskan så att den skaffade rakt på Kattis, som lugnt legat kvar medan Dina letade kläder. Katten for upp med ett lätt skrik. När hon landat gav hon Dina en förebrående blick och spatserade ut ur Boden med svansen höjd i protest.

Dina hoppades att hon inte missat sina  chanser med katten, hon hade verkligen uppskattat sällskapet och hoppades att djuret skulle komma tillbaka en annan dag. 

"Förlåt Kattis", ropade Dina efter henne samtidigt som hon himlade med ögonen åt sig själv. En dag på landet hade räckt för att få henne att börja prata med djur. Vad skulle tretton veckor göra? Det var dags att försöka hitta några människor att umgås med.

Dina drog på sig ryggsäcken och gav sig av nedåt vägen. När hon var utsövd och lite tryggare med omgivningen blev promenaden in till samhället just så mysig som hon föreställt sig att hela hennes semester skulle vara. Precis som dagen innan forsade små vårbäckar fram under och ibland över vägen. Hagen där hon sett hästar beta stod tom, men hon kunde skymta några hästliknande gestalter på andra sidan fältet när hon besviket spanade för att se dem. Hon hade aldrig varit en hästtjej, men att se hästar galoppera runt i en stor hage hörde till upplevelsen när man vistades på landet. Någon dag, om hon bestämde sig för att stanna, skulle hon förhoppningsvis få tillfälle att se dem på nära håll.

Baksidestext;

"DRÖMLÄGE i Dalsland". Dina Dimovic lutade sig närmare skärmen och granskade bilden. En röd stuga vid en sjö på landet I närheten av Rosnäs. Det kändes onekligen som ett drömläge, den perfekta platsen för henne att läka sitt dystra hjärta. 

När Dina blir snuvad på chansen att producera sitt drömprogram på TV samtidigt som hennes förhållande går i stöpet, tar hon ut alla sina semesterdagar och flyr till Dalsland. Tretton veckors ledighet borde få henne på fötter igen, och dessutom kan hon följa psykologens råd och konfrontera sina känslor efter Kär och galen on tour, TV-programmet hon arbetat med. 

Den lilla stugan borde vara den ideala platsen för återhämtning, men sommaren blir betydligt mer händelserik än Dina kunnat föreställa sig -och det visar sig att även dystra hjärtan kan finna sin plats i livet. 


Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina

Läs gärna min intervju med Frida Gråsjö här

Läs min recension av "Bed &, Breakfast för lata brudpar" här

Läs min recension av "Argbiggornas Antikvariat" här

Läs min recension av "Champagne korkar & cateringkaos" här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Summering av maj månads läsning

  Jag hade ju en hög med 14 böcker jag inte hade hunnit recensera från april månad, och jag är nu i fatt dessa i alla fall vilket är skönt. ...