onsdag 11 maj 2022

En ballong till syster

 "En ballong till syster" av Terese Ädling och illustrationer av Hanna Ingvarsson, utgiven av Idus förlag. 3-6 år. Boken är läst under en mysig sagostund tillsammans med Samantha. Elsa får ont i magen då hon tänker på att syster Alma ska vara på sjukhus länge länge. Vad gör man då för att göra någon glad? Jo en ballong i fina färger brukar pigga upp. Det kan vara lite skrämmande för syskonen om ett av barnen eller någon annan anhörig  i familjen är sjuk. De behöver få veta vad som händer, för att de ska förstå och känna sig lugna. Det är viktigt att barnen får visa de känslor de har. Denna boken visar hur man kan göra det på ett fint sätt, för att alla ska bli glada. Hur glad blir man inte av en ballong i klara fina färger? Vi tyckte att boken var bra och läsvärd, samt att illustrationerna var jätte gulliga med klara, fina färger. Ett viktigt ämne❤❤❤❤❤/5.

Vårt favoritställe ur boken;

Elsa funderar och funderar.

Alma älskar att bada.

Som en delfin.


Elsa väljer en blå delfin. 

Den ser snäll och glad ut.

Han tänker på riktiga delfiner.

De hoppar i vattnet.

Från baksidan;

Elsa har ingen bra dag. Hennes syster Alma är på sjukhuset och ska vara där länge. När de ska hälsa på Alma säger mormor att Elsa får välja en ballong att ta med. Vilken ska hon välja?


Ha en fin dag! 🍭

önskar Samantha och Nina!

Kram 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Summering av maj månads läsning

  Jag hade ju en hög med 14 böcker jag inte hade hunnit recensera från april månad, och jag är nu i fatt dessa i alla fall vilket är skönt. ...