torsdag 19 maj 2022

Tant Skateboard


"Tant skateboard" av Lotta Eriksson, illustrerad av Jenny Lindqvist, och utgiven av Idus förlag. Ålder 3-6 år. Samantha valde denna fina bilderbok av högen med sagor vi ska läsa. En fin bok om ensamhet, gemenskap och äventyr. Vi gillade verkligen tant Ingegerd, som är häftigt illustrerad. Hon är inte som alla andra, äldre människor. Hon vill hitta nya vänner som gillar att vara aktiva precis som hon. De andra tanterna är tråkiga som bara vill sitta och handarbeta, kanske om hon hittar någon som är yngre? Hon tar sin skateboard och ger sig iväg. Vad härligt med en tant som visar så mycket livsglädje. Man är aldrig äldre än man känner sig och det visar denna mysiga bilderboken. Vi uppskattade de fina färgglada illustrationerna och den humoristiska texten. Detta är en bok man bli glad av. Boken får ❤❤❤❤❤/5  i betyg. Tack Idus förlag för rec ex.

Vårt favoritställe ur boken;

Hon tar ett djupt andetag och hoppar upp

på brädan. Hon känner den friska luften mot

kinderna och kisar mot solen.

Det här är livet, tänker hon glatt. Inte en

virkning så långt ögat når.

Från baksidan;

Ingegerd är inte som andra tanter. Hon kan varken laga mat, baka bullar, eller sy. Istället gillar hon att klättra, dyka och resa. Och det allra roligaste hon vet, det är att åka skateboard.

Men med tiden har alla Ingegerds vänner dött och hon har ingen kvar att umgås med. En dag ledsnar hon på ensamheten  och ger sig ut på jakt efter nya vänner. Har hon tur hittar hon någon som gillar att åka skateboard.

Ha en underbar dag bok vänner!

Önskar 

Samantha och Nina 🍬



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Utan oss

"Utan oss" av Susanne Sundling utgiven av Lava förlag . Johan och Annikas barn har nu lämnat boet, och Annika försöker nu vänja ...