tisdag 17 maj 2022

Jättestugan med korvtaket

"Jättestugan med korvtaket" av Vilhem Sundbom och Jonas Sjöblom, utgiven av Sunflower produktion AB. När jag läste denna boken för Samantha hade hon och jag en riktigt rolig sago stund. Ingen saga att somna snabbt till då den är spännande och måste höras till slutet, för att se hur det går för barnen. Detta är en modern tappning av en Hans och Greta saga. Denna typen av saga berättade man för barnen för länge sedan, då man försökte få barnen att hålla sig borta från skogen. Där kunde de ju gå vilse eller träffa på farliga djur. Varje saga hade sin egen särprägel, beroende på sagoberättaren. Även att det måste vara både en pojke och flicka med på grund av att både flickor och pojkar skulle kunna lyssna på sagan, och känna igen sig. Boken innehåller jätte många fina och spännande detaljer i illustrationerna. Jättarna ser lagom kusliga ut. Boken får ❤❤❤❤❤/5.

Vårt favoritställe ur boken;

Uppe på taket upptäckte Saga ett hål bland alla korvar. Hon kikade ner och såg två jättestora varelser som låg och sov. Förskräckt började hon krypa ner för taket igen, men jättarna hade redan hört henne och vaknat.

- Vem är det som prasslar på mitt tak? mullrade den ena av dem.

- Åh, det är bara en liten fågel, svarade Saga med sin allra tidigaste röst.

-Jaså, då kan du ju inte göra någon skada, svarade jätten och somnade om.

Saga ryckte åt sig en knippe korvar och sprang tillbaka till Sixten. 

Titta vad jag hittade i skogen, ropade hon glatt. 

Nu hade de i alla fall mat så att de kunde äta sig mätta, men vägen hem hittade de fortfarande inte. Därför var de tvungna att stanna kvar i sin träkoja.

Från baksidan; 

När de två syskonen Saga och Sixten går vilse i skogen hittar de ett hus som är gjort av korv. Det visar sig snart att husets ägare är ett par jättar, som mer än gärna vill göra söndagsstek av barnen. Jättestugan med korvtaket är en humoristisk bilderbok som baseras på en gammal folksaga. Boken är skapad av Vilhelm Sundbom och Jonas Sjöblom, som tidigare gett ut den hyllade barnbokserien Bortrövad. Jättestugan med korvtaket är en underhållande äventyr för både stora och små.

Ha en rolig solig dag!🐇

Kramis Samantha och Nina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Summering av maj månads läsning

  Jag hade ju en hög med 14 böcker jag inte hade hunnit recensera från april månad, och jag är nu i fatt dessa i alla fall vilket är skönt. ...