söndag 15 maj 2022

Smakbit på en söndag-Champagnekorkar & Caterinkaos

 

Astrid Terese på bloggen "Betraktninger" har ett boktema varje söndag, där vi bjuder på en smakbit ur en bok vi läser. Ibland vikarierar "Lesekunst" och smakbitarna hittas där. Jag tänkte bjuda på en liten smakbit ur en av böckerna jag läser just nu.

Min smakbit kommer från "Champagnekorkar & Cateringkaos" av Frida Gråsjö.

Smakbiten;

Kapitel 1

CILLA BLOM sträckte fram handen och log sitt allra charmigaste leende. 

"Cecilia. Trevligt att träffas."

Hon betraktade sin spegelbild ingående och drog tillbaka handen.

Det kändes inte riktigt trovärdigt.

Hon rättade till kavajen hon lånat, sträckte på nytt fram handen och skakade den i luften. Några gånger till behövde hon nog öva för att få in det rätta, självsäkra knäcken hon var ute efter, men det var bättre att hon övade på en riktig person. Hon ville vara säker på att har rätt fasthet i handslaget. Inget var så frånstötande som när handen hängde slappt med i handskakningen som en död fisk.

Hon rös vid tanken. Ett sådant intryck ville hon inte ge. Den här chansen skulle hon inte få igen, och hon tänkte inte misslyckas redan vid hälsningen. Som tur var skulle hennes man Dieter snart vara hemma och då kunde hon öva på honom. Hon kastade en sista blick i spegeln. För att vara en egenföretagare som jonglerade små tvillingdöttrar, en man med många tjänsteresor och ett hus med renoveringsbehov såg hon alldeles strålande ut. Den turkosa klänningen hon valt kramade om varje kurva och var passande i både längd och urringning. Dessutom framhävde den hennes ljusblå ögon och rågblonda hår som nu låg i en lång fläta efter ryggen.

Hon var helt enkelt skitsnygg.

 Med en blinkning till sin vackra spegelbild snurrade hon runt för att ta av sig kläderna innan hon smutsade ner sig, men stelnade till i rörelsen.

Med fasa såg Cilla den lite mer framfusiga av de blonda, tvååriga tvillingdöttrarna närma sig den vita väggen- med kladdig krita i handen. Molly vände sig om mot sin mamma, gav från sig ett litet skratt och fortsatte framåt.  

Från baksidan;

Cecilia "Cilla" BLOM sitter fast i vardagspusslet. Det är slitsamt att driva företag och cateringfirman går knappt runt. Att vara mamma till tvillingflickor tar också på krafterna, och det blir inte lättare när relationen till maken Dieter knakar i fogarna.

När tv-programmet kär och galen ska spela in några avsnitt i Rosnäs blir Cilla indragen i en matlagningstävling med chans till en stor prissumma och en egen tv-show. Men motståndet i form av den galna countrysångerskan och grillspecialisten Maggan är tuffare än Cilla trott. Maggan tycks spela fult och nu är det upp till Cilla att testa vad hennes eget samvete tillåter. 

Mycket står på spel och Cilla ser en chans att rädda sin cateringfirma. Samtidigt måste hon bestämma sig för om hon kan, och vill, lappa ihop sin familj. För vilken sorts frihet är hon egentligen ute efter?14 kommentarer:

 1. Känner igen författaren, men har inte läst något av henne. Jag vet att jag har funderat på det de gånger jag känner att jag behöver något lättsamt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo hon skriver lättsamma och mysiga böcker.

   Radera
 2. så många böcker det finns som en inte har en aning om. två tvåringar hinner mycket på kort tid. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 3. Tack för smakebiten, den serien är jag nyfiken på

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla tre böcker är jätte bra. Jag gillade tredje boken bäst.

   Radera
 4. Jeg er enig i at det gir et veldig dårlig inntrykk når det kjennes ut som du hilser på en død fisk :-) Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 5. Den här serien är jag nyfiken på, och smakbiten lockade också.

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten. Okänd bok för mig.

  SvaraRadera
 7. tack för smakbiten! Har sett den förut på någon blogg.

  SvaraRadera

Summering av maj månads läsning

  Jag hade ju en hög med 14 böcker jag inte hade hunnit recensera från april månad, och jag är nu i fatt dessa i alla fall vilket är skönt. ...