tisdag 17 maj 2022

Champagnekorkar & Cateringkaos

 "Champagnekorkar och Cateringkaos" av Frida  Gråsjö och utgiven av Modernirista förlag. Cillas cateringföretag går knappt runt, och dessutom har hon två år gamla tvillingar att ta hand om samtidigt som hennes äktenskap verkar knaka i fogarna, då hennes man håller på med ovanligt mycket messande på mobilen. När tv serien kär och galen vill spela in några avsnitt i hennes stad så ser Cilla sin chans att rädda catering firman. Men hon har ett tufft motstånd i Maggan, en kvinna som verkar vara utan skrupler, men kan Cilla verkligen sjunka till hennes nivå? Och vem är det som verkligen eldar upp osämjan mellan dom?

Jag gillar verkligen Cillas karaktär, hon är som vem som helst med fel och brister. Hon kan bli arg och missförstå saker och ting, som vem som helst. Hennes karaktär känns genuin och jag gillar henne. Tvillingarna verkar lagom mycket busiga och är så söta. Jag tilltalas också av de fina miljöbeskrivningarna och den goda maten som man gärna vill smaka. Jätteroligt tema med en matlagningstävling också tycker jag. Frida Gråsjös böcker är så lättsamma och mysiga. Detta är tredje och sista fristående delen i serien vilket är tråkigt, men jag hoppas Frida skriver många, många fler böcker. Man kan inte läsa för många av hennes underbara feelgood böcker. Av alla de tre böckerna i Rosnäs serien tyckte jag mest om denna. Boken får liksom de andra två böckerna i serien ❤❤❤❤❤/5.

Mitt favoritställe ur boken;

CILLA sträckte på sig där hon låg i sängen. Otroligt att hon fått sova ända till klockan åtta en lördagsmorgon. Nu hörde hon skrammel och fnissningar utanför och hon satte sig upp till hälften lutad mot armbågarna. Dörren sköts upp av en liten hand och när tvillingarna fick se att hon var vaken störtade de mot sängen. Cilla kunde inte låta bli att skratta åt deras entusiasm och hon sträckte ut armarna för att fånga upp dem. Bakom tvillingarna dök Dieter upp, bärandes på en bricka. När barnen frigjort sig från Cillas omfamning klättrade de vidare till Dieters sida av sängen och han kunde äntligen ställa ner brickan i Cillas knä. Han lutade sig fram och gav henne en kyss. 

"-God morgon sömntuta", sa han. 

"-Vad är det här?" Cilla skrattade mot honom. " Jag minns inte när jag fick frukost på sängen senast."

Hon tittade på brickan framför sig. Smörgåsar med ost, skinka och en liten skiva gurka på toppen, en tallrik med melon och jordgubbar och två koppar kaffe. Uppenbarligen tänkte Dieter stanna och äta frukost med henne.

"-Ja, vi kan fixa i köket vi också, eller hur tjejer." Dieter gjorde high five med tvillingarna, som efter att nappat åt sig var sin jordgubbe försvann ut i vardagsrummet. Dieter där emot makade sig så han satt bredvid Cilla i sängen och med en av kuddarna bakom ryggen. 

-"Räcker du mig kaffet?"

-Visst, men var kommer det här ifrån?"

Dieter såg henne i ögonen.

-"Det känns inte bra att du blev så arg i går, jag vill att vi ska vara sams." Han såg ut som en ledsen hundvalp och Cilla smälte direkt. 

Från baksidan;

Cecilia "Cilla" BLOM sitter fast i vardagspusslet. Det är slitsamt att driva företag och cateringfirman går knappt runt. Att vara mamma till tvillingflickor tar också på krafterna, och det blir inte lättare när relationen till maken Dieter knakar i fogarna.

När tv-programmet kär och galen ska spela in några avsnitt i Rosnäs blir Cilla indragen i en matlagningstävling med chans till en stor prissumma och en egen tv-show. Men motståndet i form av den galna countrysångerskan och grillspecialisten Maggan är tuffare än Cilla trott. Maggan tycks spela fult och nu är det upp till Cilla att testa vad hennes eget samvete tillåter. 

Mycket står på spel och Cilla ser en chans att rädda sin cateringfirma. Samtidigt måste hon bestämma sig för om hon kan, och vill, lappa ihop sin familj. För vilken sorts frihet är hon egentligen ute efter?


Ha en underbar dag!☘

Kram Nina

Läs recensionen av "Bed & Breakfast för lata brudpar" här

Läs recensionen av "Argbiggornas antikvariat" här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Summering av maj månads läsning

  Jag hade ju en hög med 14 böcker jag inte hade hunnit recensera från april månad, och jag är nu i fatt dessa i alla fall vilket är skönt. ...