tisdag 10 maj 2022

Tisdagstrion-trafikljus-20220510 (en grön, en gul och en röd bok)


Bokbloggen Ugglan&Boken har en tisdags trio, där det är nytt tema varje vecka, och vi uppmanas hitta på vår egna trio. Idag handlar tisdags trion om vilka böcker man har som har som kan bilda ett trafikljus; grön, gul och röd. Här är mina förslag-"En hund begraven" (Drottningens detektivbyrå) "Lånat silver och krossat glas" samt "Windsorknuten" (Drottningens detektivbyrå)

Från baksidan;

Om det var något hon lärt sig under sina sex årtionden som regent så var det att det är de små sakerna man ska oroa sig för. Var det så i det här fallet?
En av slottets trogna medarbetare hittas död vid swimingpoolen på Buckingham Palace. Är det en tragisk olycka eller ett välplanerat mord? När drottningen får höra oroväckande ryckten börjar hon nysta i fallet. Dessutom dyker en för drottningen betydelsefull oljemålning oväntat upp på en utställning. Hur kom hennes privata tavla på avvägar- och var är det egentligen som försiggår i kulvertarna under slottet?
Stärkt av dagliga hundpromenader, och med den biträdande privatsekreteraren Rozie vid sim sida, är drottningen fast besluten att inte lämna något åt slumpen. Kommer drottningen kunna lösa gåtan utan en liten spark i rätt riktning. 


Från baksidan;

Jeanette begraver sin förolyckade man och känner framför allt lättnad. Nu behöver hon inte ta tag i bodelningen som den planerade skilsmässan skulle ha inneburit och kan skjuta planerna på ett nytt boende på framtiden. Men knappt är maken i graven dörren Jeanettes besvärliga svärmor kräver att få flytta in.
Jeanette flyr upp på vinden för att rensa ut gammalt bråte. Och längst in, bakom en bit skavde tapet, hittar hon en dörr. Det som finns där bakom har legat dolt sedan länge och för henne samman med ett gripande livsöde i slutet av 1800- talet.


Från baksidan;

Sålunda om hon skulle hitta mördaren före presidentens besök på fredagen, då måste hon faktiskt lägga på ett kol...
Det är vår och drottning Elisabeth är på Windsor för att förbereda sin nittioårsdag, men allt avstannar när en gäst hittas död i ett av slottets sovrum. Det mesta pekar på att den unge ryske pianisten hängt sig i sin slips-men Windsorknuten på slipsen får M15 att fatta misstankar om att han blivit mördad. Drottningen lämnar utredningen till dem, i alla fall tills hon upptäcker att den leder dem åt fel håll.
Med hjälp av biträdande privatsekreterare Rozie Oshodi börjar drottningen själv att nysta i fallet, i största hemlighet såklart, och snart är duon något på spåren. Lyckas de avslöja vem mördaren är, utan att själva bli avslöjade?  

Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina 

16 kommentarer:

  1. Kände inte alls till den där deckarserien innan dagens tisdagstrio - tack för tips!

    SvaraRadera
  2. Lånat silver och krossat glas är den enda jag har läst i din trio och jag borde verkligen fortsätta läsa den serien.

    SvaraRadera
  3. Klinberg har intressant tema, läst alla Tranan-böckerna

    SvaraRadera
  4. Lustig idé att ha drottning Elizabeth som detektiv.

    SvaraRadera
  5. Klingbergs serie har jag läst och jag gillar böckerna jättemycket. Tack för övriga tips.

    SvaraRadera
  6. Nu blev jag nyfiken på Bennetts böcker.

    SvaraRadera
  7. har inte lästnågon avdina tre. men jag har läst annat av Ewa Klingberg

    SvaraRadera
  8. Har bara läst Klingberg. Lättläst.

    SvaraRadera
  9. Drottningens detektivbyrå verkar annorlunda. Tack för tips!

    SvaraRadera

BOKSLÄPP maj 2024

INTRESSANTA BOKSLÄPP NU I MAJ!  📖 Jag har spanat på böcker som släpps nu i maj månad. 😍 Här är några av dem. *Den sista flytten  @histori...