tisdag 24 maj 2022

Tisdagstrion-Himmel och helvete

                  

Bokbloggen Ugglan&Boken har en tisdags trio, där det är nytt tema varje vecka, och vi uppmanas hitta på vår egna trio. Idag handlar tisdags trion om vilka böcker man har som har som innehåller himmel och helvete i titel, handling eller bokomslag.

Här har jag valt "Halvvägs till himlen"  av Jöns Helsing, där himlen finns i bokens titel. Nästa bok handlar om himlen. "Till himlen och tillbaka", där författaren Eben Alexander  berättar om sin tid han har tillbringat där, under sin koma. Till sist valde jag  "Sommarvindar och sanningar" som har en vacker och somrig himmel på omslaget.


Från baksidan;

AN CALADH, MAJ 1987

Tjugofemåriga Heather MacDonald har satsat allt på att renovera sin ärvda pub och hennes kämpaglöd har gett nytt hopp till invånarna i den lilla byn. Men redan natten efter invigningen brinner puben ner till grunden. Heathers tillvaro  rasar samman och djupt deprimerad tas hon in på Hexington Wards, den ökända anstalten där hennes mamma tog sitt liv.

Knappt har askan från branden svalnat förrän frågorna hopar sig i den skottska öluften. Var det en olycka eller var branden anlagd? Och i så fall-av vem? Heathers pojkvän, snickaren John, är fast besluten att ta reda på sanningen. När det till slut kommer fram hur allt hänger ihop börjar Heather smida planer på en storslagen revansch. 


Från baksidan;

Som läkare visste han att nära-döden-upplevelser bara är ett spratt som hjärnan spelar oss när den utsätts för extrem stress. Men efter att han själv hamnat i en sju dagar lång komma ändrade neurologer Eben Alexander uppfattning.

Att han överlevde den svåra hjärnhinneinflammationen kan närmast beskrivas som ett mirakel. När han slog upp ögonen och var tillbaka kunde han beskriva hur han färdats bortom tid och rum och upplevt en gudomlig dimension av tillvaron.

I den här faschinerade berättelsen delar han med sig av sina erfarenheter och förklarar varför hjärnan inte kan ha fabricerat upplevelserna. 
Följ med in i den andliga världen och ta del av det som händer efter döden!


Från baksidan;

DET HAR GÅTT ETT ÅR sedan Melindas man dog och hon är inte alls i balans. När vuxna dottern Moa föreslår en kurs i självutveckling på Öland tvekar Melinda, men sedan bestämmer hon sig för att en hemester i vacker miljö kanske är precis vad hon behöver.

VÄL FRAMME PÅ ANLÄGGNINGEN EKERUM får Melinda dela boende med en annan kursdeltagare. Till hennes förvåning är det någon hon känner. För många år sedan var den livliga Sanna och den mer försiktiga Melinda bästa kompisar, men efter gymnasiet gled de isär. Sanna har levt ett rotlös liv hoppat mellan jobb och försäkra vänner och familjerelationer. Melinda valde en stillsam småstadstillvaro med man, barn och villa. Men kanske har de mer gemensamt än de tror.

NÄR KURSLEDAREN VISAR SIG VARA en gemensam vän från förr tvingas de omvärdera sina väl i livet. Det blir en dramatisk och omvälvande vecka på solens och hundarnas ö. En vecka som förändrar dem alla. 


Ha en fortsatt trevlig dag!

Kramizar Nina 

8 kommentarer:

  1. Känner inte till någon av dem. Jöns Hellsing är den enda författaren jag känner igen i din trio.

    SvaraRadera
  2. Till himlen och tillbaka har jag hört talas om men inte läst.

    SvaraRadera
  3. känner inte till någon av böckerna i din trio

    SvaraRadera
  4. Så nyfiken jag blir på Eben Alexanders bok!

    SvaraRadera
  5. Till himlen och tillbaka vill jag läsa. Tack för tips!

    SvaraRadera
  6. Hellsing har jag olästa böcker av, men jag tror inte det är den här. Övriga kände jag inte till.

    SvaraRadera
  7. Känner bara till den mittersta boken, men har inte läst den heller. Så tack för tipsen!

    SvaraRadera

Utan oss

"Utan oss" av Susanne Sundling utgiven av Lava förlag . Johan och Annikas barn har nu lämnat boet, och Annika försöker nu vänja ...