måndag 9 maj 2022

Räddare

 "Räddare" av Annah Nozling, utgiven av Annah Nozlin AB. Detta är en uppföljare till boken "Återfunnen" som jag också läst och recenserat, i genren magisk realism. När Ellas pojkvän, Erik väljer att åka till Sydamerika över julen, känner Ella sig övergiven och ensam. Ella tänker därför fira julen på egen hand. Då kommer Ellas syster Cilla, på objudet besök istället. Det är inte lätt att ha henne boende i lägenheten, samtidigt som mörkret närmar sig. Hennes man, Peter från ett tidigare liv dyker upp och ber henne om hjälp, då han tillhör De mörka mot sin vilja. De mörka vill lämna cirkeln av liv och befinner sig i ett slags ingemans land. Peter har tagit hennes liv, i det föregående liv de levde tillsammans. Kan hon verkligen lita på Peter? Ella känner att hon älskar honom ännu, men i detta livet kommer de inte att kunna vara tillsammans. Tiden är knapp. Kommer hon lyckas att rädda honom och de andra själarna i tid? 

Jag gillade den förra boken jag läst av Annah, och jag blev inte besviken nu heller.  Jag gillar tanken på att födas på nytt tillsammans med människor som man älskar. Författare beskriver väldigt fint tanken med reinkarnation, där man återföds och träffar de man älskar i liv efter liv. Annahs berättelse är gripande och väldigt spännande. Trots de lite mörka inslagen är det en väldigt vacker berättelse. Man blir så trollbunden och hänförd, att man inte kan sluta att läsa boken tills den är slut, och man vet om Ella lyckas förhindra mörkret från att vinna. Vad behöver Ella göra för att utplåna mörkret, och släppa de fångna själarna fria? Jag blev väldigt förtjust i omslaget på den förra boken. Även denna boken hade ett väldigt fint bokomslag. Familjen och relationerna runt omkring är viktiga att vårda. Boken värmer mitt hjärta och får ❤❤❤❤❤/5.

Mitt favoritställe ur boken;

"Får jag lägga din makeup?" Cilla såg så förväntansfull ut jag inte kunde säga nej. Hon lyfte runt små förpackningar och behållare när hon studerade mitt smink som låg i lådan i badrummet, innan hon kom tillbaka med en handfull olika prylar.Jag sneglade på vad hon hittat, men vid närmare anblick såg det ut som bra val. Cilla radade upp sina fynd på köksbordet. En foundation i hudnära ton ett färglöst puder, en kall rosa rouge som gav vinterkänsla. Ögonskugga i olika blå nyanser och svart, vattenfast mascara. 

Hon hällde upp mousserande vitt vin i höga champagneglas.

"Bubbel måste vi ha."

Cillas entusiasm smittade av sig. Jag log mot henne och tog emot glaset. "Tack."

Min syster drog ut en stol och visade att hon ville att jag skulle sitta. "Och du får inte titta förren det är klart."

Innehållet i glaset var strävt mot tungan. Egentligen föredrog jag sötare viner, men jag drack ändå i små klunkar. Medan min syster pysslade med mitt utseende inför kvällen fick jag en d'eja'-vu upplevelse från flera år tillbaka när hon gjort samma sak inför min bal i nian. En av de få gånger som hon hade hjälpt mig och vi gjort något tillsammans. Det blev riktigt bra den gången och jag slappnade av där jag satt på köksstolen och lät henne arbeta, förvissad om att resultatet skulle bli bra nu också.

Från baksidan; 

Ella känner sig övergiven när Erik väljer att åka till Sydamerika deras första jul tillsammans. Hon tänker fira helgerna ensam, men får objudet besök av sin syster Cilla. Från skuggorna i mellanvärden vädjar Peter om hennes hjälp. Peter som hon älskar i ett tidigare liv och som mot sin vilja tillhör De mörka.

Det största brottet och den djupaste hemligheten gör att Ella lever och har fått återfödas till ett nytt liv. 

Ha en fin dag!🌺

Kram Nina 

Läs recensionen av "Återfunnen" här 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den perfekta maken

"Den perfekta maken" av Alexis Hall utgiven av Lovereads förlag . I den här boken förflyttar vi oss till London, där Lucien och O...