söndag 15 september 2024

Det hände en sommar

"Det hände en sommar" av Tessa Bailey utgiven av Harper Love förlag. Vi får följa partyptinsessan Piper Bellinger. Efter att ha nesligen blivit dumpad av sin pojkvän på ett party, ställer hon till med en egen fest. Festen urartar, och det leder till att hon hamnar i finkan. Hennes syster Hannah betalar borgen, så Pipers styvfar tycker inte att Piper har lärt sig sin läxa på riktigt. Han skickar henne därför till en liten fiskeby. Han vill att hon ska bo i tre månader. Hennes riktiga far kommer där ifrån. Det är meningen att hon ska jobba i baren, som hon och systern har ärvt efter honom, och på så sätt lära sig ta ansvar. Hennes syster Hannah bestämmer sig för att följa med, som sällskap. Det första Piper gör är att springa på sjökaptenen Brendan. För honom är hon bara en bortskämd rikemansdotter, och han tror inte hon stannar i byn mer än en vecka. Men ju längre tiden går, desto mer trivs Piper i den lilla byn vid havet. Hon får också känslor för den bistra kaptenen, och han för henne. Men kan Piper verkligen byta ut sitt liv som partyptinsessa och välja livet som fiskarhustru istället? 

Detta är andra boken jag läser av författaren. Huvudkaraktärerna är två personer, som inte kommer överens från början. Dock ändras det väldigt snabbt. Jag gillar hur den bortskämda Pipers utvecklas till en lite med vardaglig och empatisk kvinna, under tiden man läser. Från att bara bry dig om kläder, smink och att partaja, lär hon sig att laga mat, städa och renovera. Hon byter ut sitt välsminkat yttre, mot trasiga naglar och jeans. Att hon gör bort sig gång på gång spelar ingen roll. Brendan tycker ändå att hon är söt. Han gör allt för att hon ska falla för honom, och den lilla fiskebyn. Boken har en humoristisk ton, och bjuder på en hel del skratt. Jag gillar författarens utförliga miljöbeskrivningar. Beskrivningen av dem lilla fiskebyn, och sammanhållningen där, gör det till en plats som jag gärna skulle vilja bo på. Jag gillar också värmen mellan de båda systrarna Bellinger, och jag hoppas på en fortsättning, för jag skulle också villja lära känna Pipers syster Hannah, som också verkar vara en spännande karaktär. Kan det bli något mellan henne och Brendans andrestyrman Fox? Denna boken innehåller heta sexscener, som är väldigt detaljerade beskrivna, så det får man vara beredd på. Även denna bok får ❤️❤️❤️❤️❤️/5.

Mitt favorit ställe ur boken;

Kapitlet 8

Senare samma kväll stod Piper och stirrade på förpackningen med köttfärs och försökte samla ihop mod till att våga röra vid den med händerna. "Hur sjukt är det inte att kött ser ut som hjärnsubstans innan det har tillagas?" 

Hanna gick fram till din syster och lade hakan på Pipers axel. "Du behöver Inte göra det här, vet du." 

Hon såg Brendan självgoda min framför sig. "Jo, det behöver jag."

Hon suckade och petade på den röda massan med pekfingret.

"Även om vi hade råd med takeaway varje kväll - vilket vi inte har - så förtjänar du hemlagad middag." Hon vaggade från sida till sida, mjukade upp handlederna, tog ett djupt andetag.

"Dessutom är jag din storasyster, så det är mitt jobb att se till att du får i dig näringsriktig mat. Och så städade du toaletten från helvetet. Om du frågar mig förtjänar du middag och en helgonförklaring."

Hon kände hur systern skälvde till.

"Jag tänker inte säga emot dig. Det fanns fläckar i den toan som har varit där sedan Jimmy Carter var president."

Efter Zoomötet hade Hanna gått iväg till järnaffären för att köpa städsaker. De hade hittat kvast, sopskyffel och några trasor i ett förråd nere i baren, men det var allt. Det innebar att de hade varit tvungna att lägga en stor del av budgeten på blekmedel, mopp, hink, pappershanddukar, tvättsvampar, rengöringsmedel - och stålull att täppa till mushålen med. Alla åtta. När de hade släpat bort våningssängen från väggen hade nederdelen mest påmint om en schweiserost. 

De hade städat halva eftermiddagen, och fastän den lilla enrummaren fortfarande var ganska sjaskig såg den mycket bättre ut. Piper måste erkänna att det kändes bra att ha varit en del av före och efter - arbete som inte involverade smink eller personlig tränare. 

Inte för att hon hade lust att vänja, sig. Men ändå. Nu luktade det citron istället för sopor, och allt tack vare systrarna Bellinger från Bel-Air. Ingen där hemma skulle tro att det var sant. Framför allt hade Pipers nagelskulpturpris fått slag om hon sett hennes flagnande nagellack. Så fort de kommit i ordning måste hon hitta en salong där hon kunde fixa håret, naglarna och vaxa sig: det var prio ett. 

Men först, spagetti bologonese.

Baksidestext;

Piper Bellinger är omåttligt populär och Hollywoods paparazzi är henne ständigt i hälarna. Efter en utspårad fest skickar hennes styvfar henne till en pittoresk kuststad för att jobba på en lokal pub och lära sig ta ansvar. Där träffar hon den stora, skäggiga sjökaptenen Brendan, som är övertygad om att hon inte kommer stå ut ens en vecka. Men Piper är fast besluten att bevisa att hon är någon att räkna med. 

Trots olikheterna flammar en obestridlig attraktion upp mellan Piper och Brendan. Piper vill inte ha några distraktioner, särskilt inte känslor för en man som försvinner ut på havet veckor i sträck. Men allteftersom tiden går börjar Piper undra om det glammiga, ytliga liv hon känner till verkligen är vad hon vill ha. Hon inser att staden - och Brendan - faktiskt har fångat hennes hjärta. 


Ha en fortsatt trevlig dag! 

Kram Nina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skuggreglerna

"Skuggreglerna" av Greta Boström utgiven av Raben&Sjögren . För barn 9-12 år. Bokrecension; Vi får lära känna Lo, som precis ...