tisdag 10 september 2024

För alltid börjar nu

"För alltid börjar nu" av Hel'ene Holmström, utgiven av HarperLove förlag. Bokrecension; I denna boken lär vi känna de båda tvprofilerna Vendela och Samuel. De har nyligen börjat som vikarier på TV24:s morgonprogram. De dras obönhörligen till varandra, men de är dock osäkra på var de har varandra. Dels tänker Vendela att Samuel aldrig kan vara intresserad av någon som henne, samtidigt som Samuel vet att han har ett skamfilat rykte som fuckboy. Och det kanske skrämmer bort Vendela. Men så får de höra nyheten om att en av dem kan få fast anställning till hösten. Det resulterar att de blir konkurrenter om den åtråvärda tjänsten. Nu startar en tävling mellan dem, för att komma på de bästa uppslagen som ska leda till en anställning. Men i och med att känslorna fördjupas mellan dem, börjar de fundera på om karriären är viktigare än kärleken. Trots att Samuels ex försöker förstöra mellan Vendela och Samuel, börjar de träffas i smyg, då det inte är lämpligt med relationer, då de arbetar tillsammans. Samtidigt vill Vendela göra ett reportage om sin familjs spännande förflutna. Under sitt detektivarbete snubblar Vendela över en chockerande familjehemlighet. 

Detta är den tredje och fristående boken om TV24, och den andra boken jag läser av författaren. Jag tycker författaren skriver på ett sätt som gör att man fastnar i boken från start. Detta är också en bok man gärna sträckläser. Vi får följa två parallella berättelser. En i nutid och en på 1950-talet. I den här boken frågar vi oss vad som är viktigast - kärleken eller karriären. Den tar också upp tankeväckande ämnen, så som rasism och vuxen mobbing. För Vendela och Samuel får båda känna på att bli baktalade på olika sätt, då folk inte skräder orden på sociala medier. Människor tänker inte på att även skrivna ord kan såra något fruktansvärt. Båda huvudkaraktärerna kämpar med sin dåliga självkänsla, och vad dom egentligen vill. Samtidigt funderar de båda huvudkaraktärerna över sitt ursprung.  Jag tycker också det är spännande att få följa med Vendela och Samuels hårda arbete bakom kameran. Författaren beskriver miljön och arbetet på tvkanalen på ett bra sätt. Denna feelgood pärla får ni inte missa. Boken får ❤️❤️❤️❤️❤️/5.

Mitt favoritställe ur boken;

Kapitel 4

Åh nej, herregud. 

Vendela kände Samuels fingrar vid käken. Han stod på ena kortsidan vid ståbordet medan hon stod vid långsidan och han sträckte sig över hörnet, över deras dricksglas och buntarna med deras manus för att stryka bort det han trodde var en ögonfrans, men som i själva verket var ett förbaskat skäggstrå hon glömt noppa bort. 

Det där jävla strået växte ut i tid och otid och hon kom alltid ihåg att noppa bort det, alltid! Utom idag. Samuel gav sig inte heller, utan ställde sig på tå för att nå ordentligt. 

"Vad gör du? Återgå till manus", hörde hon Elnaz väsa till Samuel i snäckan. 

Vendela log stelt, såg menande på honom. Samuel drog tillbaka handen, att det inte var någon ögonfrans på villovägar tycktes tillslut ha sjunkit in. 

"Återgå till manus!" upprepade Elnaz. 

Återigen skrattade han till. "Se nu till att önska dig något". Det enda hon önskade var att det skulle bli reklampaus snart. 

Vendela log påtvingat. "Ja, jag önskar mig väl en laserbehandling som tar bort oönskad ansiktsbehåring." Tonen var vass, men hon skrattade högt medan tystnaden från kontrollrummet sade sitt. 

"Reklampaus!" sade Elnaz. "Lägg in en extra trailer för någon serie, bara kör pausen nu!" 

Vinjetten drog igång och de andades båda ut. 

Vendela såg stint på Samuel. "Var du tvungen att noppa hår i ansiktet på mig? Herregud!" 

"Förlåt, förlåt!" Urskuldande höll han upp händerna. "Jag ber verkligen om ursäkt, det var inte..." 

Anki sprang fram med en pincett i högsta hugg och ryckte bort hårstrået. 

"I vissa ljus syns det extra tydligt. Jag brukar ha koll på det, men hade missat det", förklarade sig Vendela och såg ursäktande på Anki. 

Hon visste att hon skulle få höra om det här från sin mamma. Om Krissie nu ens bemödade sig om att se sändningen. Hon hade inte direkt varit eld och lågor när Vendela berättade att hon fått tjänsten som sommarvärd för morgonprogramet. 

Så här långt hade sändningen knappt gått strålande, Krissie hade bara fått än mer fog för sitt påstående om att det inte var tätt för Vendela, eftersom Vendela var för impulsstyrd

Men det här var rätt för henne. Hon hade väntat på den här chansen länge nu. Redan när hon fick tjänsten som reporter på Vakna med TV24 hade en programledarroll varit målet. 

Elnaz kom in i studion. "Nu håller vi oss till manus framöver, okej?" Det var hennes professionella, lite hårda ton. 

Drygt tre timmar kvar av sändningen. Det kändes som ett dygn. 

Baksidestext;

När Vendela och Samuel får vikariatet som sommarvärdar för TV24:s morgonprogram ser båda det som en fantastisk möjlighet. Men nyheten om att endast en av dem kan få den fasta tjänsten som ordinarie programledare efter sommaren gör dem snabbt till oförsonliga konkurrenter. 

Hårt jobb i ett högsommarvarmt Stockholm gör att någonting annat börjar spira mellan dem, något oväntat och inte helt lämpligt för två kollegor. Samtidigt upptäcker Vendela en chockerande familjehemlighet och Samuel inser att han måste våga forska i sitt förflutna. 

Vad betyder mest när det verkligen gäller-karriären eller kärleken de båda i hemlighet så hett längtar efter? 


Läs gärna min recension av "Dansar i 

mörkret" här

Ha en fortsatt trevlig dag! 

Kram Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skuggreglerna

"Skuggreglerna" av Greta Boström utgiven av Raben&Sjögren . För barn 9-12 år. Bokrecension; Vi får lära känna Lo, som precis ...