tisdag 19 december 2023

Jul kalender 2023-lucka nr 18


I dag öppnar vi artonde luckan i min julkalender 2023. I den här luckan har jag gömt en mysig och väldigt fin feelgood roman, "Juleljus för vilsna själar" av Siri Gustafsson, utgiven av Printz publishing

Baksidestext;

En grå november dag får Cecilia, en fyrtiotvåårig musikalartist vars stjärna är dalande, ett anonymt mejl. Mejlet innehåller en länk till en annons på Hemnet - det visar sig vara den gamla skolbyggnaden i Tidersrum utanför Kista, där Cecilia växte upp, är till salu. På ren impuls lägger Cecilia ett bud. 

Medan snön börjar falla Återvänder Cecilia till den idylliska byn. Och kvar finns en hel del karaktärer som Cecilia minns. Helge är byns pensionerade kyrkvaktmästare, men han är också en man som bär på en hemlighet. Och så Elton - hennes gamla barndomsvän som nu blivit fårbonde och pappa. Hon inser snart att hon fortfarande har känslor kvar för honom, men inte kan hon komma på det så här trettio år senare? 

För att återknyta banden till sin hemort bestämmer sig Cecilia för att bjuda in hela samhället till ett stort kalas på julafton. Men under förberedelserna stöter hon på många hinder och vad hände egentligen med den gamla lärarinnan som bodde i huset innan Cecilia? Och vem skickade henne det där mejlet med bostads annonsen? 


Ha en fortsatt trevlig dag! 

Kram Nina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Summering av maj månads läsning

  Jag hade ju en hög med 14 böcker jag inte hade hunnit recensera från april månad, och jag är nu i fatt dessa i alla fall vilket är skönt. ...