fredag 1 december 2023

Jul kalender 2023-lucka nr 1

 


I dag öppnar vi första luckan i min julkalender 2023. I den här luckan har jag gömt en kalender bok för oss vuxna, att läsa ett kapitel om dagen. Jag kommer att läsa den ett kapitel om dagen fram till julafton. "Frostiga rosor och kryddat vin" av Ewa Klingberg utgiven av Historiska media förlag.

Baksidestext;

Det har blivit dags att plocka fram julpynt, baka pepparkakor och tända adventsljusstaken när den hemlighetsfulla Madeleine flyttar in i det charmiga sekelskiftshuset på Vättergatan 4. Hennes moderna möblemang sticker i ögonen på hyresvärden Felicia som med sin butik Manglade dukar och vikta servetter har en förkärlek för äldre saker. När Madeleine dessutom inte visar minsta intresse av att småprata i trapphuset och inte bryr sig om att sopsortera blir Felicia misstänksam. Vad döljer egentligen hennes nya hyresgäst?

1902 lever Olivia inte långt från huset på Vättergatan 4. Hon har just blivit änka sedan hennes man omkommit i en olycka. Olivia, som har tänkt sig ett bekvämt liv som gift kvinna, tvingas inse att tillvaron med ens inte är så trygg och förutsägbar som hon förväntat sig. Inte blir det bättre av att hennes stökiga systerson Hjalmar dyker upp och behöver husrum. Olivia tar honom ändå till sitt hjärta och inser snart att han besitter en fantastisk talang. 


Ha en fortsatt trevlig dag! 

Kram Nina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Av stjärnstoft är vi komna

"Av stjärnstoft är vi komna" av Malin V. Olsson utgiven av Vistoförlag . I denna berättelse gör vi en tidsresa framåt i tiden. Nä...