torsdag 14 december 2023

Jul kalender 2023-lucka nr 14

 

I dag öppnar vi fjortonde luckan i min julkalender 2023. I den här luckan har jag gömt en mysig och väldigt fin feelgood roman. "En önskan om julefrid " av Sofia Yme'n, utgiven av Saga Egmont förlag

Baksidetext;

För Rosa kommer jobbannonsen om tjänsten som personlig assistent som en gåva från himmlen. Hon har nyss fått lämna sitt arbete som vårdbiträde och hon bävar inför att fira jul med hennes syster Fredrikas till synes perfekta familj, jobblös och singel som vanligt. 

Men jobbet är inte riktigt som hon trott. Max, en äldre rullstolsbunden herre behöver hjälp under december månad. Hans bortgångna hustru har nämligen lämnat en adventskalender fylld med aktiviteter som är tänkta att hjälpa honom igenom den första julen som änkling. Kanske kan Rosa hjälpa sig själv komma på fötter igen genom att hjälpa någon annan. 

För Fredrik ser den stundande julen ut som varje år, men relationen till systern skaver. Sedan deras mamma gått bort ett år tidigare känns det viktigare än någonsin att allt ska bli perfekt. Men kraven hon ställer på sig själv blir tillslut för mycket. Hon inser att hon måste göra en förändring i sitt liv, men vad ska det betyda för hennes familj? 

Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi rymmer till draken

"Vi rymmer till draken" av Susanna Martelin illustrerad av Amanda Chanfreau utgiven av Bonnier Carlsen förlag . För barn 6-9 år...