fredag 29 december 2023

Novell - Bara en mistel

"Novell - Bara en mistel" av Andie Lindskog utgiven av Belvida Bell förlag. Julen står för dörren, men Johan lever ensam tillsammans med sin goldenretriver tik Mia. Han har numera ingen att fira jul med, varken barn, fru eller någon vän. Ända sedan han flyttade hemifrån har det hängt en mistel i ett dörrhål i hans hus. Under den har han kysst flera kvinnor, men han glömmer aldrig Karin. Kvinnan som han blev förälskad i, men som lämnade honom för en känd författare. Varje jul när Happy Xmas spelas på radion minns han henne. Kommer Johan att kyssa någon under misteln detta året? 

Detta är en liten vacker och finstämd novell med jultema. I fokus har vi en speciell mistel. Ja, huvudpersonens mistel verkar vara magisk, och det beror antagligen på att den har fått hänga där, på sin plats under alla år. Jag gillar hur vi får ta del av huvudpersonen minnen, som är fint återgivna. Jag gillade tanken med att låta misteln hänga på sin plats, året runt, år efter år och utöva sin magi. Jag hoppas att misteln åter igen visar hur magisk den är, även denna jul. Vill ni läsa något lättläst och magiskt, får ni inte missa denna julnovell. Novellen har även ett väldigt fint omslag tycker jag. Denna mysiga novell får ♥️♥️♥️♥️♥️/5.

Mitt favorit ställe;

Elden tog sig och spred långsamt en go värme och ett stämningsfullt ljus i rummet. Johan låg på knä på golvet och höll upp händerna mot den öppna spisen för att försöka tina dem. Tonerna från December snow med gamla hederliga Moody Blues strömmade ut i rummet från hans egen Spotifylista med julfavoriter. Han såg ut över den snövita gräsmattan genom det stora fönstret i det vintervarma uterummet. Så passande melodi just den här dagen. Värmen steg långsamt i rummet. Mias mjuka päls mot hans frusna fötter och musiken som mjukade upp hans själ. Jo, han var någorlunda tillfreds med tillvaron.  Mia la sig på rygg och sträckte förnöjsamt på sig i uterummet avkopplad med alla tassarna i luften. Hon var helt säkert tillfreds med sitt liv.

Baksidestext;

Johan ska handla några skivor julskinka till sig själv och sin trogna Golden retriever flicka Mia. Han väcks av Celine Dione när hon sjunger Happy Christmas och så fortsätter förmiddagen, på minnenas våg. Hela morgonen seglar han iväg till minnen kring den risiga misteln som hänger i hans dörrvalv. Den har hängt där sedan han flyttat hemifrån och många kyssar har den varit upphov till. Medan han lyssnar på jullåtar som ligger honom nära om hjärtat blandas musiken med minnen om tidigare kärlekar. Nu dagarna före jul när låten Happy Christmas spelas på nytt på Ica denna gång med John Lennon stramar det åt i hjärtat när han tänker på Karin. I ögonvrån ser han ett bekant ansikte som får det att hoppa till i hjärtat.


Ha en fortsatt trevlig dag! 

Kram Nina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Summering av maj månads läsning

  Jag hade ju en hög med 14 böcker jag inte hade hunnit recensera från april månad, och jag är nu i fatt dessa i alla fall vilket är skönt. ...