måndag 14 februari 2022

Imse Dumse och den stora nätkampen

Jag har läst "Imse Dumse och den stora nätkampen" för Samantha. Boken är skriven av Mikael Johannson och illustrerad av Kristina Aspen. Imse Dumse är utgiven av Spindeln AB förlag. En dag märker Imse Dumse att en ny spindel flyttat in. Han märker också att den nya blå spindel har ett större nät där insekterna fastnar bättre. Imse Dumse blir avundsjuk. Han försöker göra ett större nät, men då har den nya spindeln också vävt ett större nät.

Vi tyckte det var en mysig bok, med vackra, klara bilder. Historien är riktigt hjärte värmande. Imse Dumse kämpar, för att försöka lösa sin situation. Dessutom tyckte vi att det var bra att de båda spindlarna blev vänner tillslut, istället för att bråka med varandra. Jag är tacksam att vi liksom Mikaels barn får ta del om berättelsen om Imse Dumse. Boken är riktad till barn från 4 år, men jag tror att många barn i olika åldrar, kan ha glädje av denna sagan. Boken får ❤❤❤❤❤/5.

Mitt favoritställe ur boken;Men hur tänkte då flugor som ville flyga in i ett nät och bli uppätna? Kanske väljer de inte bara det vackraste utan också det största? Imse Dumse gick tillbaka, planerade noga hur han skulle göra och började därefter förstora sitt nät.

Det tog lite tid men när han var färdig kände han sig glad och stolt.

Nätet var nu det finaste han någonsin hade gjort och kanske det vackraste i hela skogen.

Mästaren på att bygga nät hade gjort det igen.

Från baksidan;Många kvällar när Mikael skulle natta sina fyra barn ville de höra en berättelse om Imse Dumse. Alla började lika dant; "Imse Dumse var en spindel med åtta ben som var nästkusin med Imse Vimse." Men varje gång blev det fel. 

Spindeln var grön.- Nej, han var röd!

Han hade sju ben.-Nej, de va åtta! svarade barnen.

Detta blev varje kväll en anledning till en ny berättelse. Han kanske var färgblind, fick gipsat ben eller något annat. På det sätt skapades spontant varje berättelse tillsammans med barnen Sebastian, Frida, Simon och Christoffer.

Imse Dumse och den stora nätkampen är första boken om den busiga och påhittiga spindeln Imse Dumse som gärna äter insekter men har ett gott hjärta. 


Ha en fin dag!

Kram Nina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi rymmer till draken

"Vi rymmer till draken" av Susanna Martelin illustrerad av Amanda Chanfreau utgiven av Bonnier Carlsen förlag . För barn 6-9 år...