söndag 27 februari 2022

Smakbit på en söndag v 8- En annan del av mig

 

Idag är det februaris sista söndag. Jag längtar till snön är borta. Vi har ganska mycket snö kvar ännu. Vissa dagar kan man ändå känna att solen börjar värma och det känns som vår. I fredags var en sådan dag men på lördagen var det kallt igen. Idag skiner solen i alla fall. Hoppas temperaturen tickar på uppåt nu. Nästa vecka har barnen lov äntligen, vilket ska bli så skönt. Min man håller på med att renovera Williams rum nu. Det ska bli härligt att se när det är färdigt. William var ju själv med och valde tapet till sin fondvägg och färgen på de övriga väggarna.

Jag och tjejerna fortsätter att plantera lite frön och längtar till vår och sommar. 

Astrid Terese på bloggen "Betraktninger" har ett boktema varje söndag, där vi bjuder på en smakbit ur en bok vi läser. Jag tänkte bjuda på en liten smakbit ur en av böckerna jag läser just nu. Min smakbit kommer från "En annan del av mig" av Emelie Joners.

En smakbit;Sjuksköterskan leder oss genom en lång och upplyst korridor. En av hennes skor knarrar och ljudet blir ett enformigt ackompanjemang till tystnaden. Peter går framför mig, med händerna nonchalant nerkörda i shortsfickorna. Hans hår är nyklippt och solblekt. Skuldrorna rör sig under den tunna t-shirten och framkallar minnen som får mitt bröst att värka. 

Jag vill slita tag i hans arm, tvinga honom att se mig, att bekräfta min existens. Men det skulle inte göra någon skillnad. Han har redan lämnat mig. I den här stunden, när vi verkligen borde vara tillsammans, är jag ensam. 

Sjuksköterskan stannar och öppnar dörren till ett undersökningsrum.

"Du kan klä av dig där", säger hon och pekar på en stol. Den står liksom i skymundan i ett hörn av rummet, men ändå fullt synlig. Det finns inget draperi. 

Jag ställer handväskan på golvet. Min puls ökar för varje andetag och jag fumlar med spännet på sandalerna. Den tunna blusen, som jag idiotiskt valde för den brukade vara Peters favorit, klibbar mot ryggen.

Till slut får jag av mig sandalerna och i samma ögonblick öppnas dörren. En medelålders man med runda glasögon och för trång läkarrock kommer in. Han nickar åt mig och presenterar sig som doktor Hansson. Peter och doktorn pratar lågmält med varandra. Jag uppfattar enstaka ord. Embryo. IVF.Behandlingar.

Från baksidan;Våra själar är som slöjor i vinden, skira böljande och så lätta att tappa taget om. Och har vi en gång förlorat greppet spelar ingen roll hur långt vi springer, eller hur högt vi hoppar. Vi kan inte nå dem. Vi kan bara stå med nakna, såriga fötter på jorden och se hur de virvlar upp mot himlen, innan de slutligen försvinner.

När Anna Svensson blir lämnad av sin pojkvän, rasar hennes liv samman. Samtidigt dör hennes kalla och reserverade mormor Alva och tar med sina hemligheter i graven.

För att få veta mer om Alvas liv och komma ifrån hemstaden, beger sig Anna till Hälsingland och den övergivna släktgården. Där träffar hon Evert, som bor ensam i skogen och skyr omvärlden, och hans enda vän, lantbrukaren Jonas, vars liv har stagnerat. 

"En annan del av mig" är en relationsroman som handlar om att hitta sig själv, förlåta och våga möta sitt förflutna.  


Ha en fortsatt trevlig söndag!

Kram Nina 

19 kommentarer:

  1. Okänd bok för mig.

    Jag vet inte om jag har blivit mer uppmärksam eller mer känslig, men jag har aldrig tidigare känt solen faktiskt värma i februari. Det har den gjort nu.

    SvaraRadera
  2. Känns lite tungt. Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo den börjar lite tungt men den är ändå väldigt bra.

      Radera
  3. Tack för smakbiten!
    Låter som en jobbig bok.

    SvaraRadera
  4. Låter intressant. Tack för tipset.

    SvaraRadera
  5. solen strålar idag. igår satt jag ute och läste i en skyddad hörna i trädgården. så värst många minuter blev det inte men i alla fall. känner inte alls till din bok. tack för smakebiten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter mysigt. Längtar jätte mycket till jag också kan sitta ute och läsa.

      Radera
  6. Det här låter som en vemodig och sorglig bok, hoppas den har ett gott slut. Tack för smakbit

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag håller tummarna att slutet blir lyckligt.

      Radera
  7. Tack för smakbiten. Okänd bok för mig. Såhär års är man helt sant less på vintern, men idag värmde solen och reducerade nog lite av snön...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo vi hade 5 pluss grader här. Det kändes skönt.

      Radera
  8. låter som en intressant bok. Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
  9. Okänd bok för mig. Blev lite intresserad utifrån smakbiten.

    SvaraRadera

BOKSLÄPP maj 2024

INTRESSANTA BOKSLÄPP NU I MAJ!  📖 Jag har spanat på böcker som släpps nu i maj månad. 😍 Här är några av dem. *Den sista flytten  @histori...