söndag 13 februari 2022

Tistlar i handelsträdgården

Jag var bara tvungen att läsa del två i serien jag läser av Jenny Clevström. Första boken har jag också läst "Kirskålsgrannar". Fortsättningen  heter "Tistlar i handelsträdgården" även denna bok är utgiven av Louise Bäckelin förlag (LB förlag).

Pommie och Frank bestämmer sig att köpa den fina Äpplegården, eftersom de vill starta en handelsträdgård tillsammans. Paret har många planer för sin verksamhet, och de har en hektisk tid framför sig för att få allt i ordning tills de ska öppna. Gården är eftersatt och behöver en omfattande renovering, men båda kan se potentialen i gården och alla verkar trivas, alla utom Pommies katt. Mitt i allt byggstök kommer dessutom Franks dotter Claudia på besök, med sin nyfödda son Luca. Det verkar vara något problem med försäljningen och problemen hopar sig. Kommer de ens kunna öppna sin handelsträdgård i tid?

Även denna bok har ett väldigt fint bokomslag. Dessutom sitter min favoritfågel i ena hörnet. En liten fin Domherre. Denna boken visar att det aldrig är omöjligt att få en nystart. Man kan både hitta kärleken och en ny mening med livet, och även knyta nya vänskapsband senare i livet. Boken andas hopp! Jag tyckte även att denna boken var mysig och välskriven. Författaren målar upp miljön så fint och det får en att längta till våren. Pommie har verkligen växt som karaktär i mina ögon. Nu tycker jag inte hon verkar osympatisk, utan verkligen jätte gullig. Längtar du till våren, och är du precis som jag som gillar trädgård och odling, är denna perfekt att läsa just nu. Jag längtar nu till den tredje delen i serien. Boken får även denna högsta betyg av mig. ❤❤❤❤❤/5.

Mitt favoritställe ur boken;POMMIE DOPPADE NÄSAN i korgen med den rena tvätten och började fästa upp den första kökshanduken på linan. Ett glädje spritt tog fart från tårna. Första tvätten ute- fanns det något juvligare!

Hon andades in den friska luften. Det var som själva himlen också var nytvättad. I sin blåa dräkt såg den ut att nyss ha skurats där den likt en formidabel parabel välvde sig över gården och landskapet runtomkring. 

I färgordning- från svagt gul över till ljusrosa och syrén -spände hon upp handdukar och lakan på den tvättlina hon fäst mellan körsbärsträdet och en av magnoliorna. Vinden dansade iväg med tygen och en lätt doft av vresros for genom luften. Redan nu kunde hon känna hur lakanen skulle frasa mot huden när de kröp ner i dem ikväll, och ha den där oslagbart friska känslan. 

Det skulle inte ta lång tid för tvätten att torka. Natten hade varit kall, med minusgrader igen, men temperaturen hade raskt tickat uppåt och sken nu på tretton grader. Penséerna på trappan såg fortfarande molokna ut från köldens framfart, men de skulle repa sig, och under körsbärsträdet sken påskliljorna som om frosten aldrig varit.

Vårtecken fanns överallt nu. Bin surrade och borta i lunden hade äppelträden fått rosaduniga knoppar. Kaprifolens första skira blad syntes på grenarna, och det var nog inte lång tid kvar innan rabarbern skulle sticka upp sitt röda krås.  

Från baksidan;Pommie och Frank, som knappt hunnit prova på livet som kärlekspar, kan inte motstå tillfället då den vackra men eftersatta handelsträdgården Äppelgården kommer ut till försäljning. "En pärla bland pärlor", som den exentriske mäklaren Ebertin Ebenholz uttrycker det. När januarisnön  pudrar Skåne vitt skriver det förväntansfulla paret på pappren som gör Äppelgården till deras.

Bland renoveringsstök och växtbeställningar gnager dock oron för katten Fritiof Andersson, Pommies följeslagare, som är djupt skeptisk till flytten. Som om det inte vore nog flyttar Franks italienska dotter Claudia in med sin nyfödda son Luca. Pommie är plötsligt inte bara bonusmamma, utan även bonusmormor och finner sig allt som oftast med den lille pojken på axeln, och hon får lägga tankar på blöjor och nappflaskor till sin långa att göra-lista. Sakta går det upp för henne att Fritiof Anderssons trilskande är mer än bara yta. Något står inte rätt till på gården. Vem är det som smyger omkring på deras mark, och varför går det inte att få bukt med den olycksbådande tisteln som spirar fast det är vinter?

Under en hektisk vinter, där mycket ställs på sin spets, formas oväntade vänskapsband och när vintern vänder till vår har spelplanen på gården förändrats. Frågan kvarstår dock: Kommer de hinna öppna handelsträdgården i tid, eller har de titlarna emot sig?


Ha en fortsatt trevlig söndag!

Kramizar Nina 

Läs även recensionen av "Kirskålsgrannar" här

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Summering av maj månads läsning

  Jag hade ju en hög med 14 böcker jag inte hade hunnit recensera från april månad, och jag är nu i fatt dessa i alla fall vilket är skönt. ...