torsdag 9 juni 2022

Hett i hyllan-Ett litet snedsprång

Idag blev "hett i hyllan" lite sen då vi förberett för barnens skolavslutning idag. 

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagon tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan? Fler finns här hos Bokföring enligt Monika.

Idag föll mitt val på "Ett litet snedsprång" av Denise  Rudberg, ännu en bok jag fått av min son Rickard. 

Från baksidan;
Marianne Jidhof, 55, är läkarsekreterare och nybliven änka. Hennes make Hans Larson, riksåklagare, var vid sin död en hyllad man. Men han var inte lika trogen sin hustru som han var trogen rättvisan. Efter Hans död blir Marianne övertalad att återvända till åklagarmyndigheten. Man har problem med läckor och behöver någon man kan lita på.

När en finansman blir brutalt mördad utanför sin våning på Östermalm får Marianne, tillsammans med den luttrade och erfarne kriminalkommissarien Torsten Ehn, ta sig än fallet. Brottet visar sig ha kopplingar till en märklig och sluten verksamhet som drivs i det tysta. En verksamhet dit bara de som är beredda att betala dyrt för sig har tillträde och får leva ut sina allra hemligaste fantasier.
 

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Kramis Nina 

1 kommentar:

  1. Jag har ännu inte läst en enda bok av Denise Rudberg, vilket nog måste betraktas som underligt. Med tanke på att jag verkligen gillar svenska deckare.

    SvaraRadera

Utan oss

"Utan oss" av Susanne Sundling utgiven av Lava förlag . Johan och Annikas barn har nu lämnat boet, och Annika försöker nu vänja ...