fredag 3 juni 2022

Klänning för korta kvinnor

"Klänning för korta kvinnor" av Kristina Appelqvist, utgiven av Piratförlaget. Boken är den första delen i en serie om kommunikationschefen Nina Storm. Jag har inte läst något förut av författaren. När Nina får ärva sin mosters prästgård hittar hon en låda innehållande flera miljoner kronor. Nina funderar på vad detta kan vara för pengar och vad hon ska göra med dem. De är inte ens upptagna i mosterns boupteckning. Men lådan försvinner plötsligt, och nu måste hon försöka hitta den igen, samtidigt som hon måste reda ut problem på arbetsplatsen som dykt upp. Hon tar sin kollega Robert till hjälp och snart börjar en jakt på pengar och en tidsfrist som måste förlängas. Det visar sig att mostern har tagit fler hemligheter med sig i graven än Nina kan föreställa sig. Och vem är mannen som tycks förfölja Nina både i Stockholm och på prästgården i Mjörbäck? Vad vill han?

Jag tyckte att denna spänningsromanen höll vad den lovade. Boken hade en väldigt spännande intrig, med jakten pengar som kommer bort, hemligheter som ska komma fram och relationer med kollegor, och vem man kan lita på eller inte. Jag gillade huvudkaraktären Nina Storm också. Hon gör allt för att ställa saker och ting till rätta, och verkar smart och driven. Hennes chef kallas mellan de båda kollegorna Nina och Robert för Draken, som inte är så sympatisk, men väldigt klumpig och dråplig. Jag skrattade gott åt henne flera gånger. Vi får följa Nina då hon försöker reda upp alla trådar i mysteriet med den stora summa pengar som mostern lämnat efter sig. Vad ska hon göra med pengarna när hon väl hittar dem igen? Det verkar vara en stor härva i början av historien, men den nystas fint ihop i slutet, och jag skulle säga att boken är väl läsvärd och får ❤❤❤❤❤/5 av mig. Tack för rec ex.

Mitt favoritställe ur boken;

Tisdag, kväll

DET SKYMMER ÖVER Karlavägen. Nina har just tagit ett långt bad och sitter i soffan med en kopp te framför sig. Ångande hett vatten brukar hjälpa mot tillfällig oro, men den här nervositeten sitter djupare än så.

Trots att hon har all information hon behöver för att lyckas känns det som om morgondagens middag kan sluta hur som helst. Hon har pratat med personalen på cateringfirman och berättat att hon tänker hålla tal. De är införstådda med att det ska bli en överraskning och kommer inte att skvallra för Diana. Genom lite listigt småprat lyckades hon dessutom få fram att påsarna till middag nummer två kommer att packas på fredag några timmar innan gästerna kommer, precis som Britt-Marie trodde. Utan att Nina ens behövde fråga avslöjade mannen hon talade med att de brukar hålla till i biblioteket där Diana förvarar det som ska ligga i påsarna.

"Allt som står bakom soffan ska med, det är så vår uppgörelse ser ut. Soffan är så stor att prylarna inte syns om man inte letar efter dem. Det brukar vara broschyrer, godis och en del annat", sa han. 

Nina har fört informationen vidare till Robert. Under minglet är det tänkt att han ska lokalisera biblioteket och försöka identifiera rätt låda så att han enkelt kan hämta den när Nina håller talet som hon skrivit klart med viss möda. 

Hon har ansträngt sig för att hitta ett trovärdigt tonfall. Hon kan inte höja Draken till skyarna rakt av, det skulle klinga alltför falskt och kanske göra kollegorna misstänksamma. Därför har hon tagit avstamp i Dianas tre år som generaldirektör för myndigheten. Efter några vänliga ord om hennes insatser handlar talet om myndighetens viktiga uppdrag att stötta kulturen.

Från baksidan;

När Nina Storm beger sig till det lilla samhället Mjöbäck i Västergötland för att ta hand om prästgården som hon fått ärva av sin moster gör hon ett överraskande fynd. I en av prästgårdens garderober hittar hon en kartong fylld med sedelbuntar.

Det rör sig om flera miljoner. Nina kan inte förstå varifrån pengarna kommer eller varför hennes moster gömt undan dem. Innan Nina vet vad hon ska ta sig till kommer kartongen på avvägar. Hon inleder en desperat jakt på den försvunna förmögenheten och tvingas samtidigt hantera en kris på myndigheten där hon är kommunikationschef.

Nina flänger mellan jobbet i Stockholm och prästgården där hon kartlägger sin mosters liv och hemligheter för att kunna lista ut hur hon kommit över pengarna. Men det är först när kollegorna från Stockholm oväntat dyker upp som den stora hemligheten avslöjas.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

BOKSLÄPP maj 2024

INTRESSANTA BOKSLÄPP NU I MAJ!  📖 Jag har spanat på böcker som släpps nu i maj månad. 😍 Här är några av dem. *Den sista flytten  @histori...