tisdag 28 juni 2022

Tisdagstrion-Tid

                

Bokbloggen Ugglan&Boken har en tisdags trio, där det är nytt tema varje vecka, och vi uppmanas hitta på vår egna trio. Idag handlar tisdags trion om vilka böcker man har som handlar om tid i olika former.

Idag har jag valt "När klockorna stannat" av Ninni Schulmann, "78 slag i minuten", samt "Tidsfursten" av Henrik Robert Karaes.


Från baksidan;

När årets bygdespel ska ha premiär på Ekshärad hembygdsgård försvinner en av skådespelarna. Ett par dagar senare återfinns hon stängt i Klarälven. Strax efteråt hittas en ung man skjuten. Även han har en roll i föreställningen om den legendariska urmakaren Johan Tinglöf.

De ovanligt bestialiska morden förbryllar såväl Christer Berglund och Petra Wilander vid Hagforspolisen som journalisten Magdalena Hansson. Morden verkar på många sätt höra ihop men tillvägagångssätten är helt olika. Ju längre utredningen framskrider, desto tydligare blir det att de har att göra med en sadistisk mördare som sannolikt kommer att slå till igen. Frågan är bara hur, när och var.


Från baksidan;

För att inte riskera att möta sitt förflutna vägrar Julia lämna hemmet. Men när hon motvilligt skriver in sig på en kurs i Litteraturvetenskap och träffar kärleken, eller i alla fall vad hon tror är kärleken, i den gifta universitetsläraren Jesper blir det skenbart enklare att leva igen. Vad Julia inte förutsett är vilken kraft deras förbjudna relation sätt igång, och hur hon själv kommer att drabbas av den. För vad döljer sig egentligen i äktenskapet hon trängt in i.


Från baksidan;

En tragedi i Amazonas djungler och en avslöjad livslögn leder till ett uppbrott i unge Vincent Ivarians liv. Trots varningar inleder han ett sökande efter sina rötter  som han av okänd anledning skildes från som barn. Släkten visar sig härstamma från klarnväldet Livsfarne med anor från vikingatiden vars medlemmar tycks ha obegränsat med tid och makt.
När deras mörka skuggor fördunklar Vincents tillvaro inser han att de utgör ett hot mot hans liv. Livsfarnes innersta krets har aldrig slutat leta efter honom. De vill ha något som sinar och som bara han kan ge dom. Tiden!


Ha en fortsatt trevlig dag!

Kramizar Nina 

7 kommentarer:

 1. Ninni Schulman brukar jag gilla. Tidsfursten känner jag till men 78 slag i minuten har jag svårt att placera

  SvaraRadera
 2. När alla klockor stannat, så klart! Det är den enda jag har läst i din trio.

  SvaraRadera
 3. Jag har inte läst någon men känner till alla.

  SvaraRadera
 4. En deckare som utspelar sig i Ekshärad låter oemotståndligt!

  SvaraRadera
 5. Tidsfursten var spännande och annorlunda! :)

  SvaraRadera

Summering av maj månads läsning

  Jag hade ju en hög med 14 böcker jag inte hade hunnit recensera från april månad, och jag är nu i fatt dessa i alla fall vilket är skönt. ...