onsdag 1 juni 2022

Veckans kulturfråga-2022-06-01

             

Enligt O tycker det är dags att fundera på böcker man tycker att just unga borde läsa innan de tar steget in i vuxenvärlden på riktigt. "Det kan vara en bok som du älskade som ung, en klassiker som håller ännu eller kanske en ny favorit" skriver hon. Därav veckans kulturfråga  Vilken bok passar fint som studentpresent?

Det är inte ett lätt svar tycker jag. Det beror ju helt och hållet på ungdomens intressen. Hur väl man känner henne eller honom. Vad man själv tycker om kan man ju inte gå på...

En kokbok kanske inte är fel? Det finns många olika att välja ibland. Det är något som jag skulle kunna tänka mig att ge bort.


Kanske en bok om ekonomi?

Det verkar väl vara en vettig idé? Det är lätt att ungdomarna blir lockade att köpa allt det som de ser och vill ha. Snart är de fast i skuldfällan. Det kan vara svårt att låta bli att hamna i där.
Det var mina förslag. Jag känner ingen som ska ta studenten detta året, vilket känns bra. Det kommer ut så mycket fina böcker hela tiden om allt möjligt, så jag tycker det är så svårt att välja någon specifik.


Ha en fortsatt trevlig dag!

Kramis Nina 

3 kommentarer:

  1. riktigt bra matnyttiga presenter till någon som kanske snart flyttar hemifrån.

    SvaraRadera
  2. Bra tips! Just kokböcker har jag faktiskt köpt flera gånger.

    SvaraRadera

BOKSLÄPP maj 2024

INTRESSANTA BOKSLÄPP NU I MAJ!  📖 Jag har spanat på böcker som släpps nu i maj månad. 😍 Här är några av dem. *Den sista flytten  @histori...