onsdag 13 juli 2022

Tisdagstrion- resmål man vill åka till

 

          

Bokbloggen Ugglan&Boken har en tisdags trio, där det är nytt tema varje vecka, och vi uppmanas hitta på vår egna trio. Idag handlar tisdags trion om vilka böcker man har som handlar om olika resmål man vill åka till. Min tisdagstrion blev lite sen denna gången.

Här kommer mina förslag,"I fikonträdets skugga" av Camilla Davidsson på grund av att jag gärna skulle vilja åka till Gottland. Sedan valde jag "Främlingen" av Diana Gabaldon, på grund av att jag vill åka till Skottland. Min sista bok heter "Sömmerskan från Paris", efter Paris eller Frankrike som också är ett resmål som står på min lista.

Från baksidan;

Susanne har tagit hand om sin familj i alla år, men nu är de vuxna döttrarna Sofia och Lovisa utflugna och maken Lars har plötsligt och chockartat lämnat henne för en yngre kvinna. Nu måste Susanne skapa sig ett nytt liv. Först och främst hitta en lägenhet, men också ett nytt jobb och någonstans att göra av bohaget från familje villan.

I en avkrok på Gotland ligger den gamla mjölkbutiken, ett arv som Susanne tänkt sälja, men som tillfälligt får husera alla möbler och prylar. I lugn och ro ska hon sortera allt och hämta kraft efter skilsmässan. När en turist en dag stannar till på gården och frågar vad sakerna kostar, finner Susanne att hon halvt ofrivilligt säljer en gåva hon fått av Lars. Och när en stilig, men vresig granne dyker upp strax efteråt och vill köpa en bok, sätts en kedja av händelser igång som slungar ut Susanne i livet igen. Men vågar hon säga ja till allt det nya?


Från baksidan;

Den första tidsresan

Andra världskriget är över och Clarie Randall och hennes man reser till Skottland för att lära känna varandra igen efter krigsårens påtvingade seperation. Vid en utflykt till häxringen Craigh na Dun hemsöks Clarie av magiska krafter- som ett viljelöst offer dras hon in i en klyfta i stenformationerna. 

Tidsresa har börjat. Året är nu 1743. Clarie är en främling i en oförsonlig tid. De skottska planerna kämpar ett blodigt frihetlig mot den engelska kungamakten. Clarie misstänks vara engelsk spion och tas till fånga av klanen MacKenzie. Hon möter nu Jamie Fraser som blir hennes beskyddare och älskare. Mellan dem växer en passion som är starkare än tid och rum. Clarie inser att Jamie är mannen hon väntat på i hela sitt liv. Med fruktan ser hon fram emot den stund då hon måste välja mellan honom och att återvända till sin egen tid...


Från baksidan;

NÄR TYSKARNA OCKUPPERAR norra Italien under andra världskriget, slås den unga Rosas liv i spillror. Hon blir utsatt för ett fruktansvärt övergrepp av en officer och tvingas fly över alperna till Schweiz.

Ensam och gravid med officerarens barn, hankar hon sig fram tills en snäll professor förvarnar sig över henne. Hon visar sig vara en duktig sömmerska och tjänar lite pengar på att sy klänningar åt stadens damer. Men inte tillräckligt mycket för att försörja sig själv och sin son. Rosa lämnar sonen hos en väninna och beger sig till Paris för att starta ett eget modeföretag.

I Paris får hon praktik hos den nyetablerade Christian Dior och blir hans musa. Snart är succén ett faktum och Rosas modeföretag växer till ett imperium. 
Rosa möter kärleken och lyckan i Paris, genomlider hjärtesorg i Rio de Janeiro och finner sig själv i New York.  Men hon kan aldrig glömma kriget och sonen hon lämnat bort.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina 

1 kommentar:

Fjärilar i magen

"Fjärilar i magen" av Ida Fryklund , utgiven av Saga Egmont förlag . Vi får följa Oskar som har tagit över sina föräldrars restaur...