tisdag 5 juli 2022

Tisdagstrion-20220705-Hetta eller andra varma ord i titelnBokbloggen Ugglan&Boken har en tisdags trio, där det är nytt tema varje vecka, och vi uppmanas hitta på vår egna trio. Idag handlar tisdags trion om vilka böcker man har som handlar om tid i olika former.

Idag har jag valt "Mot elden" av Marcus Magnussons, "Hetta" av Jane Harper och "Jag tänker tända eld på hela Stockholm" av Carolina Milus-Larsen.


Från baksidan;

Australien häktas av en svår torka. Invånarna i den lilla avfolkningsorten Kievarra tvingas desperata beslut på grund av vattenbristen-ingenting växer på fälten, boskapen dör. Stämningen i staden är tryckt. Under mystiska omständigheter plockar Luke Hadler ned geväret från väggen för att ta livet av sin fru, deras sexåriga son och sig själv.

Poliskommissarie Aaron Falk kommer tillbaka till sin barndoms hemtrakter för att närvara vid begravningen. Luke var hans bästa vän, men de delade också en mörk hemlighet, en hemlighet som drev bort Aaron från Kiewarra tjugo år tidigare. 

Tillsammans med stadens polischef börjar Falk ifrågasätta vad som verkligen hände med Luke. Han bär på en bestämd känsla av att något inte står rätt till- men ju mer han nystar i fallet, desto mer börjar gamla sår att blöda. Någon i Kiewarra vill att Aaron lämnar staden för gott.


Från baksidan;

Förmiddagen den 22 juli 2015 lämnar sommarvikarien Karin Johansson, för sista gången, den psykiatriska kliniken utanför Värnamo. Enligt uppgift är det för att göra ett rutinärende med patienten Paul Karlsson.

Karin har därefter aldrig återfunnits. Vid slagningar i polisens databas går det inte att finna någon relevant information om Karin, hon har agerat under kapad identitet. Allt som återstår är ett suddigt fotografi.
Jag är "Karin".   

Från baksidan;

Benjamin vaknar upp i ett främmande rum. Han har blivit påkörd av en bil och ligger på sjukhus. Han kommer bli helt återställd, det lovar de, men Benjamin är inte säker. Plötsligt ser han nämligen saker som han inte sett tidigare.

Mamma har blivit konstig och Benjamin undrar varför. Pappa säger att hon drömmer mardrömmar, fast på dagen

Det är mycket annat som är underligt också. Vem är till exempel den brännskadade pojken som påstår att det smyger runt en pyroman på sjukhuset? Och vad är det för mystisk historia som döljer sig i sjukhusets korridorer? 


   Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina 

9 kommentarer:

 1. Jane Harpers Hetta är riktigt bra!

  SvaraRadera
 2. Hetta har jag läst och gillat :)

  SvaraRadera
 3. Hetta har även jag i min trio. En riktigt bra bok.

  SvaraRadera
 4. Hetta hade jag med och många andra.

  SvaraRadera
 5. har inte läst någon i din trio. känner väl igen Harpers Hetta

  SvaraRadera
 6. Hetta har jag också med. Mycket bra! De andra kände jag inte till.

  SvaraRadera
 7. Tack för tipsen. Har inte läst någon av böckerna.

  SvaraRadera
 8. Den sista boken verkar spännande.

  SvaraRadera

Summering av maj månads läsning

  Jag hade ju en hög med 14 böcker jag inte hade hunnit recensera från april månad, och jag är nu i fatt dessa i alla fall vilket är skönt. ...