torsdag 10 mars 2022

Hett i hyllan v 10. 2022-Midnattssolens timme

 

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagon tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan? Fler finns här hos Bokföring enligt Monika.

Idag föll mitt val på Cecilia Ekbäcks bok Midnattssolens timme. Utgiven 2016, av Wahlström & Wistrand.

Från baksidan;ÅRET ÄR 1856. När mineralogen Magnus Stille blir skickad av av sin svärfar, justitieministern, att kartlägga området runt Svartåsen i Lappland tjänar det som täckmantel för ett helt annat ärende. Tre män- en präst, en lagman och en nybyggare- har nyligen blivit mördade i en prästgård och Magnus uppdrag är att nysta i händelsen. Kungen är på väg att sälja de olönsamma gruvorna i Lappland och ingenting får störa den kommande affären. 

Men Magnus reser inte ensam. Eftersom justitieministern ogillar sin yngsta dotter Lovisas sätt att leva låter han henne följa med Magnus på den mödosamma resan norrut. 

Svartåsen är en avlägsen plats med dolda hemligheter och ett mytiskt berg. Resan in i midnattssolens land kommer för alltid att förändra Magnus och Lovisa.  


Ha en fin dag!

Kramizar Nina 

8 kommentarer:

Utan oss

"Utan oss" av Susanne Sundling utgiven av Lava förlag . Johan och Annikas barn har nu lämnat boet, och Annika försöker nu vänja ...