onsdag 16 mars 2022

Ellens val-Kärleken

"Ellens val-Kärleken" är den andra boken om Ellen. Den är skriven av Helena Dahlgren och utgiven av Lovereads förlag. Ellen har nu lyckats komma in på universitetet och studerar litteraturvetenskap. Hon bor på ett studentske hem tillsammans med andra kvinnliga studenter. Då hon kommer från enkla förhållanden ses det inte med blida ögon av några andra elever, men Ellen studerar flitigt och snart är hon bäst i klassen. Förhållandet men Jonas knakar i fogarna då hon inte har tid att träffa honom. Dessutom dyker en annan ung man som delar hennes kärlek för litteratur, Carl Steen. Det blir ett svårt val för Ellen. Vem ska hon välja? Jonas eller Carl? Ellen letar fortfarande efter sin syster, som kanske finns närmare än hon tror. Vi får också följa Grabriella som planerar bröllop med sin fästman Oskar, samt Alva som drömmer om att bli läkare.

 Jag tyckte om det två i serien lika mycket som den första. Man får lära känna Ellen och de andra karaktärerna lite mer. Vi får nu även följa Alva och hennes väninna Gabriella. Det är intressant att få läsa hur kvinnorna börjar längta efter att få ett mer jämnlikt samhälle. De vill också rösta och studera. De har också drömmar och mål som de vill förverkliga. Jag tycker också miljön i den lilla universitetstaden verkar mysig att bo i. Författaren beskriver livet där så bra, att man nästan kan se det framför sig. Det ska verkligen bli spännande att se hur det går för Emma och de andra karaktäreran i nästa del i serien. Kommer äntligen Emma att hitta sin storasyster Isa eller inte? Jag vill också veta hur det går för Alva och Gabriella. En riktigt mysig feelgood pärla med ett vackert bokomslag. Boken får ❤❤❤❤❤/5.

Mitt favoritställe ur boken;Hon höll boken mot bröstet när hon promenerade hemåt i den dunkla blå skymningen. På gatorna höll gaslycktorna på att tändas, en efter en. Runt omkring henne hastade människor hem till middagen, men hon lade knappt märke till dem, så fullt var hennes huvud av tankar. Hennes hjärta dunkade hårt under den tjocka vinterkappa.

Han dök visst upp överallt, Carl Steen, och varje gång de sprungit på varandra hade något väckts till liv i henne, en stillsam men stadig glöd som fick vardagen att fyllas med nya färger. Det rådde inga tvivel om att han delade hennes literaturintresse- var det den omständigheten som fick hennes hjärta att rusa, känslan av att befinna sig bland jämnlikar, precis som med skymningsklubben?

Utanför studenskehemmet, halvt dold av gatlycktan, stod en påbyltad gestalt och väntade på henne. En vit plym av rök singlade sakta från munnen och upp mot den mörkare vinterhimlen.  

Ellen ryckte till, sedan så hon:"Gerda! Vilken rolig överraskning! Hade vi bestämt att ses idag?" Tillade hon och försökte minnas. "Min hjärna är alldeles mosig just nu..."

Gerd skrattade och tog henne förtroligt under armen. När Ellen lutade sig mot väninnan axel kände hon en bekant fläkt av pensionatet: nymalet kaffe, stekflott och grönsåpa. Doften fick henne att slappna av.

Från baksidan;Året är 1916 och Ellen ska börja studera litteraturvetenskap på universitetet. Där möter hon Carl, en lågmäld och fascinerande man som delar hennes passion för böcker. Ellen kan inte sluta att tänka på honom, men vad innebär det för henne och pojkvännen Jonas? Dessutom letar Ellen alltjämt efter sin syster Isa som fortfarande är försvunnen. När Ellen springer på Isas vän börjar pusselbitarna falla på plats-systern kanske befinner sig närmare än hon trott. 

Societetsflickan Gabriella drömmer om äktenskapet med fästmannen Oskar och att komma bort ifrån sin kontrollerande mamma. Men något säger henne att Oskar inte vill samma sak som hon. Varför håller han tillbaka när allt hon vill är att komma honom nära?

Läkardottern Alva är trött på livets gilla gång men när hon tillsammans med Ellen går till de nystartade kvinnomötena i staden börjar något spira innom henne. Samtidigt närmar sig bästa vännen Gabriellas bröllop och Alva räds vad det innebär för deras vänskap.


Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina
Läs gärna recensionen av Ellens val-Det nya livet Här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Moorlandstallet- Den nya hästen

"Moorlandstallet- Den nya hästen" av Catherine Hapka utgiven av Bonnier Carlsen förlag . Boken är baserad på  Star-stable spelet ...