tisdag 29 mars 2022

Tisdagstrion:blod-(i handling, titel eller omslag)

Bokbloggen Ugglan&Boken har en tisdags trio, där det är nytt tema varje vecka, och vi uppmanas hitta på vår egna trio. Idag handlar tisdags trion om vilka böcker man har som handlar om blod-i titel, handling eller på omslaget. Här kommer mina val.

                    

Från baksidan;

JUNGFRUN

Poppy har varit utvald redan från födseln för att inleda en ny era och hennes liv har aldrig varit hennes eget. Livet som jungfru är ensamt. Att aldrig få bli berörd, sedd eller tilltalad. Att aldrig få njuta. Att bara vänta på sin upphöjelse. Poppy föredrar vakternas sällskap och att lära sig bekämpa det onda som tog hennes familj framför att förbereda sig för att bli ansedd värdig av gudarna. Men valet har aldrig varit hennes.

PLIKTEN

Kungadömets framtid vilar på Poppys axlar, en roll hon inte ens är säker på att hon vill ha. För även en jungfru har ett hjärta, en själ och en längtan. När så Hawke, en livvakt med gyllene ögon, anlitas för att skydda henne tills det är dags för hennes upphöjelse, blandas pliktkänslan och hennes utstakade öde med nyväckta lustar och önskningar. Han väcker hennes ilska, får henne att ifrågasätta allt hon tror på och frestar henne med det förbjudna.

KUNGADÖMET

Ett fallet kungadöme, övergivet av gudarna och fruktat av de dödliga, reser sig för att genom våld och hämnd återta allt de har förlorat. Samtidigt som skuggan av de förbannade drar sig allt närmare suddas gränsen ut mellan det som är förbjudet och det som är rätt. Poppy är inte bara på väg att förlora sitt hjärta och av gudarna anses vara ovärdig, hon riskerar också sitt liv när varenda bloddrängt tråd som håller samman hennes värld börjar nystas upp.

SIGRID VAKNAR UPP DESORIENTERAD efter att ha övernattat på kontoret. Polisen är där, de säger att Sigrids man Peter under natten har bränt ner deras hus på Lidingö och nu sitter häktad med fulla restriktioner.

Sigrid känner hur marken gungar under henne och vänder för första gången på många år hemmåt, mot byn utanför Bollnäs som hon gjort sitt yttersta för att förtränga. Hem till mamma och en mycket ansträngd relation.

Väl där visar det sig att modern gjort sig ovän med de flesta grannarna. De vill få till en affär som vore en välkommen injektion  av investeringar och arbetstillfällen till en glesbygd på dekis. men mamman Iris vägrar att sälja den bit skog som är absolut nödvändig för att projektet ska gå i lås. Varför då?


Från baksidan;

LÅT DEM INTE BLÄNDA DIG

Vi stannar inne i staden, innanför gränsen som håller oss trygga. Allt annat har de tagit ifrån oss. Landet. Framtiden. Alla sagor säger samma sak-de är ute efter vårt blod. 

Kriget har lämnat moderna samhället i spillror. Kontakten mellan olika städer är nästan helt bruten. Långt upp i norr ligger Järsele, människornas nordligaste utpost. Landet utanför stadsgränsen tillhör varelserna. Det är förbjudet att kontakta dem, men alla lyder inte reglerna. Kerstin har sett något som tvingar henne och hennes barnbarn att ge sig ut i mörkret.  

Ha en fortsatt trevlig dag!

Kramizar Nina 

21 kommentarer:

  1. Lina Arvidssons böcker har jag varit nyfiken på länge, men än så länge har jag inte läst någon.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ok jag har heller inte hunnit läsa någon ännu. Ska börja på denna jag har inom kort.

      Radera
  2. Rötter av blod låter spännande!

    SvaraRadera
  3. Testar! Svårt att kommentera om man inte har eller vill använda ett Goolekonto. Vill helt undvika det.

    SvaraRadera
  4. Riktigt blodig trio, verkar det som. Har inte läst någon av böckerna.

    SvaraRadera
  5. Rötter av blod blev jag nyfiken på.

    SvaraRadera
  6. Tack för tipsen. Har inte läst dessa.

    SvaraRadera
  7. Tack för boktips, sådant är roligt. Själv är jag verkligen upp och ner när det gäller att läsa böcker. Köpte två stycken böcker för några månader och, i bokhyllan ligger dom fortfarande oöppnade. Kanske jag ska ta och öppna den ena i alla fall, när det nu snöar ute.

    SvaraRadera
  8. helt okända titlar för mig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att hitta nya boktitlar och författare.

      Radera

Moorlandstallet- Den nya hästen

"Moorlandstallet- Den nya hästen" av Catherine Hapka utgiven av Bonnier Carlsen förlag . Boken är baserad på  Star-stable spelet ...