tisdag 27 september 2022

Tisdagstrion v. 39 2022: Skor & kläder (i titel, på omslag, i handling)

 


Bokbloggen 
Ugglan&Boken har en tisdags trio, där det är nytt tema varje vecka, och vi uppmanas hitta på vår egna trio. Idag handlar tisdags trion om tre titlar som har kläder eller skor i titel, handling eller på omslag. 


Från baksidan;

När Nina Storm beger sig till det lilla samhället Mjöbäck i Västergötland för att ta hand om prästgården som hon fått ärva av sin moster gör hon ett överraskande fynd. I en av prästgårdens garderober hittar hon en kartong fylld med sedelbuntar.

Det rör sig om flera miljoner. Nina kan inte förstå varifrån pengarna kommer eller varför hennes moster gömt undan dem. Innan Nina vet vad hon ska ta sig till kommer kartongen på avvägar. Hon inleder en desperat jakt på den försvunna förmögenheten och tvingas samtidigt hantera en kris på myndigheten där hon är kommunikationschef.

Nina flänger mellan jobbet i Stockholm och prästgården där hon kartlägger sin mosters liv och hemligheter för att kunna lista ut hur hon kommit över pengarna. Men det är först när kollegorna från Stockholm oväntat dyker upp som den stora hemligheten avslöjas.


Från baksidan;

MODELL OCH MAMMA -MED HELA VÄRLDEN DÄREMELLAN

EMILIA LEVER LIVET som fotomodell i New York när hon blir gravid och ställs inför ett ultimatum: karriär eller familj? Med bröstjölkspumpen i handväskan flyger hon mellan blöjbyten i Sverige och internationella modelluppdrag på exotiska platser. Mellan det trygga äktenskapets  fredagsmys och spännande flörtar på Manhattan exklusivaste cocktailpartyn. 

Emilia vill vara en närvarande mamma, en tillgiven fru och en duktig dotter för sin sjuka pappa- samtidigt som hon drömmer om att lyckas i den krävande modevärlden. Det är alltså mycket som ska falla på plats, och snart hopar sig utmaningarna, både på hemmaplan och i karriären. 


Från baksidan;

NÄR TYSKARNA OCKUPERAR norra Italien under andra världskriget, slås den unga Rosas liv i spillror. Hon blir utsatt för ett fruktansvärt övergrepp av en officer och tvingas fly över alperna till Schweiz.

Ensam och gravid med officeren barn, hankar hon sig fram tills en snäll professor förbarmar sig över henne. Hon visar sig vara en duktig sömmerska och tjänar lite pengar på att sy klänningar åt stadens damer. Men inte tillräckligt mycket för att försörja sig själv och sin son. Rosa lämnar sonen hos en väninna och beger sig till Paris för att starta ett eget modeföretag. 

I Paris får hon praktik hos den nyetablerade Christian Dior och blir hans musa. Snart är succén ett faktum och Rosas modeföretag växer till ett imperium. 

Rosa möter kärleken och lyckan i Paris, genomlider hjärtesorg i Rio de Janeiro och finner sig själv i New York. Men hon kan inte glömma kriget eller sonen hon lämnade bort.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina 

6 kommentarer:

  1. har inte läst någon av dina tre. känner igen den första men inte de två andra

    SvaraRadera
  2. Tack för tipsen. Har inte läst någon av böckerna.

    SvaraRadera
  3. Sömmerskan i Paris vill jag läsa-

    SvaraRadera
  4. Klänning för korta kvinnor vill jag läsa!

    SvaraRadera
  5. Inte läst någon av dina, så tack för tips!

    SvaraRadera

BOKSLÄPP maj 2024

INTRESSANTA BOKSLÄPP NU I MAJ!  📖 Jag har spanat på böcker som släpps nu i maj månad. 😍 Här är några av dem. *Den sista flytten  @histori...