onsdag 7 september 2022

Kvinnorna på Bloom Square-Alexandras utmaning

"Kvinnorna på Bloom Square-Alexandras utmaning" av Tessa Dare, utgiven av Lovereads förlag. Detta är den andra delen i serien. Alexandra arbetar med att ställa om klockor i de rikas hem. Tyvärr förlorar hon sina redskap, då hennes väska ramlar ner i Themsen. Hon tvingas ta anställning som guvernant till två flickor istället. De två flickorna är inte lätta att ha att göra med. Men Alexandra har förståelse för att de avverkar den ena guvernören efter den andra. Hennes arbetsgivare Chase, med ett rykte som kvinnokarl, är också svår att komma inpå livet. Barnen tar livet av Daisys docka i alla möjliga sjukdomar, samtidigt förstår Alexandra att Rosamund har planer på att rymma, för att förhindra att de placeras på en internatskola. Hur ska Alexandra nå flickornas och Chases hjärtan? Hon har några få sommarveckor på sig att förmå Chase att ta sig an flickorna i stället för att lämna bort dem. Med list får hon flickorna och sin arbetsgivare att närma sig varandra. 

En klassisk historisk kärleksroman, med den rika ungkarlen som är glad i damer, samt den fattiga guvernaten. De träffas av en slump i bokhandeln, sedan kan ingen av dem glömma den andra. Alexandra står plötsligt i dörren och erbjuder sina tjänster med att ställa om klockor. Då passar Chase på att anställa Alexandra som guvernant till de två flickorna han har blivit förmyndare till. Alexandra tackar nej, men omständigheter tvingar henne att ändra sitt beslut. Precis som förra boken jag läst av författaren är denna så rolig. Tessa Dare fångar mig från första sidan. Boken bjuder på många skratt och dråpliga situationer och heta kärleksstunder. Jag gillar också de olika karaktärerna i boken. Både Alexandra och Chase försöker låtsas som de känslor de har mellan varandra inte finns. Men såklart kan de inte låta bli varandra. Gillar ni kärleksromaner i historisk tappning får ni inte missa denna. Boken får ❤❤❤❤❤/5.

Mitt favorit ställe ur boken;

Knappt hade han hunnit upp till första avsatsen innan ljudet av hjärtskärande gråt fick honom att stanna upp mitt i steget. Det följdes av isande skrik. Inget flickaktigt skrik, utan en kvinnas. Det kom från barnkammaren håll. Alexandra

Han tog sig uppför resten av trapporna med snabba steg, men gjorde en paus för att hämta andan när han nådde tredje våningen. Tystnaden kändes olycksbådande. 

Herregud, de har dödat henne. 

Han rusade uppför den sista trappan och ner längs korridoren, gör att sedan slita upp dörren till barnkammaren, beredd på åsynen av hennes lik liggande på golvet. 

Scenen som mötte honom var dock allt annat än livlös. 

"Gör kanonen redo."

De märkte inte att han gjort entré. Chase ägnade de följande ögonblicken åt att överblicka barnkammaren. Eller det som åtminstone tidigare varit en barnkammare. Han var inte säker på vad den hade kommit att bli efter Millicents begravning tidigare i morse.

Flickornas sängar hade flyttats ihop, med endast några decimeters mellanrum. Gardinerna hade avlägsnats från fönstren och suddats fast mellan sängstolparna. Mitt i allt ihop stod Daisy och tittade in i en kikare gjord av papper, medan Rosamund svingade en halvmåneformad grej som mest påminde om en kabel. 

Millicents satt på den andra sängen iförd i matroshatt av papper och sitt vanliga svårtydda leende. 

Rosamund svingade sitt svärd genom luften. 

"Eld!"

Bakom dem utbrast miss Mountbatten i en serie fantastiska läten. Först ett bom, sedan ett visslande glissando, följt av ett kraschljud som ackompanjerades av att hon samtidigt skakade om sängen.

Flickorna jublade. 

"Rakt in i bredsidan", deklarerade hon. "Borda skeppet och gör plankan redo."

Rosamund högg tag i en av gardinlängderna och ett vitt "segel" lösgjordes från himmelssängens tak. Samtidigt sträckte sig Daisy efter en landgång som såg ut att ha sätts ihop med brädor från någon packlåda. 

"Redo att borda!"

Hon rusade över från den ena sängen till den andra och höll upp en sabel mot Millicents hans.

"Langa över bytet!"

Chase hade sett nog.

Från baksidan;

Efter att Alexandra Mountbatten förlorat sin inkomst tar hon sig an det näst intill omöjliga uppdraget att förvandla de föräldralösa, bråkiga och busiga flickorna Rosamund och Daisy till välartade unga damer.

Snart inser Alexandra att flickorna behöver allt annat än disciplin, de behöver kärlek och uppmuntran. Men det är någonting flickornas förmyndare Chase Reynaus inte förstår. Chase är arvtagare till hertigen och gör allt för att inte bli känslomässigt engagerad. I någon. Hur ska Alexandra nå hans hjärta, utan att riskera att krossa sitt eget? 

Ha en fortsatt trevlig dag!

Kramizar Ninni

1 kommentar:

  1. Idag fick jag hämta ut min vinst!!! Stort tack för bok - OCH godis dessutom! Så roligt!

    SvaraRadera

Utan oss

"Utan oss" av Susanne Sundling utgiven av Lava förlag . Johan och Annikas barn har nu lämnat boet, och Annika försöker nu vänja ...