torsdag 1 september 2022

Hett i hyllan-En liten Värld


Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagon tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan? Fler finns här hos Bokföring enligt Monika.

Idag föll mitt val på "En liten värld" av Åsa Hellberg.

Från baksidan;

HAR MAN INGEN resekamrat får man väl följa efter någon som är på väg till Arlanda, tänker Elsa, 70-årig änka som inte längre vill sitta ensam i Farsta. I smyg förföljer hon slumpvis utvalda personer och hon hinner både komma till Västerås och London innan den riktigt stora resan står för dörren. 

Isabella, före detta filmstjärna, blir fortfarande igenkänd för sitt vackra ansikte. Vid 50 står hon vid ett vägskäl och funderar på vad hon ska göra av sitt liv. Hennes färgsprakande väninna Carina bor i England och blev nyligen lämnad av sin man. När allt vänds upp och ner drar hon med sig Isabella i ett äventyr på den engelska landsbygden.

Slumpen, eller om det kanske är ödet, för samman Elsa med Carina och Isabella och de tre kvinnorna får stor inverkan på varandra. Alla försöker de hitta nya vägar i tillvaron och de blir överraskade av vad livet kan ge.


Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina

1 kommentar:

  1. Åsa Hellberg har jag läst ett gång böcker av, men inte denna.

    SvaraRadera

Fjärilar i magen

"Fjärilar i magen" av Ida Fryklund , utgiven av Saga Egmont förlag . Vi får följa Oskar som har tagit över sina föräldrars restaur...