tisdag 13 september 2022

Tisdagstrion - Fönster, dörrar, portar & portaler


Bokbloggen Ugglan&Boken har en tisdags trio, där det är nytt tema varje vecka, och vi uppmanas hitta på vår egna trio. Idag handlar tisdags trion om vilka författare  man har som är från tre olika länder som gränsar till varandra.


Jag har valt "Portalernas värld" av Matilda Johansson, "Vägen till Augenbara" av Anci Gidnäs-Pettersson, samt "Timmar av Sammet" av Alyson Richman.

Från baksidan;

Blodet stänkte omkring henne och hennes ögon blixtrade. Vinden virvlade omkring henne, fortare och fortare och märkliga bilder syntes i skyn. Hon verkade höra saker Melanie inte hörde, för plötsligt slet hon upp händerna och tryckte mot tinningarna, samtidigt som hon skrek. Ett skri som ville slita lungorna med sig. En mörk stämma ekade över sjön.

"Tiden är inne." 

Kvinnan sjönk ner på knäna och andades hetsigt.

"Nej", viskade hon. "Nej" 

Hon lyfte blicken och stirrade ut på stormen över sjön. Vetskapen spred sig och skrek igen.

"NEJ!"

Tiden var inne.

I portalernas värld råder kaos. Mörkret, det onda väsende, håller på att ta över alla kungarike och folket vet inte hur de ska stoppa det. De förlitar sig på en urgammal sägen om att Ljuset en dag ska komma och befria dem från Mörkret. Men tills dess att Ljuset kommer försöker de hålla ihop och göra sig redo för strid. 

Samtidigt reser Mingan, hövdingasonen i Mahognystammen i Trons rike Temlidia, ut i världen för att hitta sig själv. Då hittar han Melanie, som levt ensam i skogen sedan hon var åtta år, och mellan dem slår det gnistor. Han tar med sig henne tillbaka till Temlidia och märkliga saker börjar hända. Det finns saker med Melanie som inte går att förklara...

Kanske är det Melanie som är svaret på deras böner?

Från baksidan;

Stella var en ung kvinna i en liten by någonstans i en annan tid. Hon hade sina vänner, men hon var annars ensam i världen utan några släktingar. Hennes liv var precis som alla andra i byn, tills den dag då en okänd man knackade på hennes dörr. Han berättade för henne vem hon egentligen var och han gav henne en gåva och en uppgift. Då öppnades en helt ny värld för henne. En värld där det fanns magi, okända platser och de som härstammade från både himlen och havet. I den världen fick hon nya vänner och det gjorde också att hon fick möta de släktingar som hon inte visste om att hon hade och hon fann stor kärlek. På vägen till Aguenbara fick hon också lära sig mycket om sig själv och hon fick veta vad hon egentligen var här för att göra.


Från baksidan;

Medan Paris står inför en tysk ockupation stänger en ung fransk kvinna dörren till sin bortgångne farmors hem, en våning full av skatter, osäker på om hon någonsin kommer att återvända. 

Marthe de Florian, en gång önskade kurtisan, har byggt upp ett liv bland konst och vackra ting, allt för att lämna sin fattiga barndom i de mörka gränderna i Montremare bakom sig. När Europa står inför ett världskrig väljer hon att berätta sin historia och sina innersta hemligheter för sondottern Solange.

I berättelsen om Marthes liv är tingen viktiga, särskilt ett vackert pärlhalsband och ett porträtt av henne själv, målat av den italienska konstnären Giovanni Boldini. Medan Marthes berättelse vecklats ut likt våder av sammet, hjälper den Solange på hennes väg genom livet.


Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram Nina 

9 kommentarer:

  1. Se där, en för mig ny trio som ser spännande ut! (Hoppas du såg att jag tackade för min vinstbok för några dagar sen!)

    SvaraRadera
  2. Se där, en för mig ny och spännande trio! (Hoppas du såg att jag tackade för min vinstbok för några dagar sen, har inte läst den än)

    SvaraRadera
  3. Timmar av Sammet har ett fint omslag, inte läst dina.

    SvaraRadera
  4. Det där fick du till bra! Portalernas värld lät ju spännande.

    SvaraRadera
  5. Helt nya titlar för mig! Tack för tips!

    SvaraRadera
  6. helt okända titlar och författare för mig. tänk vad en får lära sig!

    SvaraRadera
  7. Håller med! Här var det helt nytt för mig också.

    SvaraRadera
  8. Tre helt okända böcker för mig. Tack för tipsen!

    SvaraRadera

BOKSLÄPP maj 2024

INTRESSANTA BOKSLÄPP NU I MAJ!  📖 Jag har spanat på böcker som släpps nu i maj månad. 😍 Här är några av dem. *Den sista flytten  @histori...